Duits bier, al 500 jaar hetzelfde

Bier speelt een belangrijke rol in Duitsland. En toeristen weten dat te waarderen. Foto: CCO

Bier speelt een belangrijke rol in Duitsland. En toeristen weten dat te waarderen. Foto: CCO


Als iets een klassieker is, dan is het wel Duits bier, nog altijd gebrouwen volgens het Reinheitsgebot dat in 2016 500 jaar bestaat. Bierbakermat Beieren viert het groots met onder meer de tentoonstelling ‘Bier in Beieren’, die vanaf 29 april te zien is. Vanwege het jubileum en de biercultuur belandde de deelstaat op nummer 8 in de top 10 van de hotste reisbestemmingen voor 2016 van Lonely Planet. Uiteraard deden het sprookjeskasteel Neuschwanstein, het hippe München en de prachtige natuur ook een duit in het zakje.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.