Fietsen langs beelden van Huizen

Beeld van het Melkmeisje in Huizen.

Beeld van het Melkmeisje in Huizen.


Hoe maak je van kunst in de openbare ruimte een eyecatcher? Kunnen we nieuw licht werpen op beelden die soms al jaren op hun plek staan, deel uitmaken van een buurt, van de sociale gemeenschap en bijna ongemerkt zijn versmolten met hun omgeving? Het door de gemeente uitgegeven boekje Beelden in Huizen, met een fietsroute langs 35 beelden, is een hommage aan de kunstwerken en aan de makers van deze beelden.

Op initiatief van het Huizer Museum zijn alle beelden op de beelden­route gemarkeerd met clean-graffiti. Het beeldmerk van de tentoon­stelling Buitenbeeld verschijnt op stoepen en fietspaden langs de beelden, zodat voorbijgangers deze bij het passeren met meer aandacht gaan bekijken. Vanaf zaterdag 16 april is in het Huizer Museum de tentoonstel­ling #Buitenbeeld te zien die door­gaat waar het boekje ‘Beelden in Huizen’ stopt. In het museum ontdekken we de verhalen van 51 kunstwerken en monumenten, plus blikt terug op bijzondere kunst uit het straatbeeld verdwenen is.

Het boekje Beelden in Huizen is voor € 2,50 te koop bij het Huizer Museum. Entree tot het museum is € 5,-. MK-Houders hebben gratis toegang.

Fietsen langs beelden van Huizen 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.