Gratis voorjaarsskiën in Livigno

In Livigno kun je nu gratis de berg op.

In Livigno kun je nu gratis de berg op.

Wie heel voordelig op wintersport wil wacht tot het lente is. Dan komen alle wintersportgebieden met acties om de laatste skiërs te trekken. In Livigno profiteren voorjaarsskiërs vanaf 9 april tot het einde van het seizoen van een gratis skipas met het ‘Skipass free’-arrangement. De winter is hier zeker nog niet voorbij. De hele maand april valt er nog veel te beleven in het hoog gelegen wintersportresort in de Italiaanse Alpen. Zo heb je het weekprogramma van ‘La Skieda’ en het internationale telemark-evenement dat van 2 t/m 9 april in Livigno wordt georganiseerd. Aan sneeuw geen gebrek, door de unieke geografische ligging zijn goede sneeuwcondities tot mei gegarandeerd.

Sneeuw
Met de huidige zeer goede sneeuwcondities en de lange zonnige dagen is wintersporten in Livigno in het voorjaar echt genieten. Bovendien ontvangen gasten die in de periode van 9 april tot 1 mei minimaal vier nachten in een partner hotel of zeven nachten in een aangesloten appartement in Livigno verblijven, gratis een skipas.

It’s La Skieda Time
Met het thema ‘Time’ organiseert Livigno van 2 t/m 9 april het internationaal Telemark evenement ‘La Skieda’, waarbij telemarkers van over de hele wereld naar de Italiaanse bestemming komen. Naast de traditionele activiteiten, staat er deze editie een nieuw event op het programma: ‘La Skieda Wild Time’. La Skieda Wild Time is een tweedaagse begeleide tour door het ongerepte berglandschap. Er wordt overnacht in een berghut. In totaal staan er drie tweedaagse Wild Time excursies op het programma die allemaal in Livigno starten en eindigen.

Activiteiten
Ook voor minder getrainde telemarkers of skiërs die de ‘skiën met losse hiel’-techniek willen leren, zijn er tal van andere leuke activiteiten. Zo kan je gedurende de week ski’s testen en telemark-lessen volgen. Vroege vogels maken een zonsopgangs-tour naar Passo d’Eira op 2209 m hoogte en wie van cultuur en gastronomie houdt, bezoekt typisch oude houten hutten in de Fedeira vallei. Op verschillende plaatsen vind je livemuziek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.