Hostel in Amsterdams universiteitsgebouw

Beeld van het hostel in Amsterdam.

Beeld van het hostel in Amsterdam.


Het universiteitsgebouw aan het Oosterpark in Amsterdam is sinds kort het onderkomen voor Generator Amsterdam. Generator staat volgens eigen zeggen bekend om ‘haar comfortabele, hippe en betaalbare (hostel)kamers waarbij design de leidraad is. Met de bars en het restaurant in Generator, genaamd Nescio, is Amsterdam een nieuwe hotspot rijker voor zowel de toerist als de Amsterdammer’.

Pand uit 1916

Design speelt een grote rol bij alle Generator vestigingen. De Amsterdamse vestiging heeft onder leiding van DesignAgency, in samenwerking met architectenbureau IDEA, het historische pand (1916) weten om te toveren tot een bijzondere plek waarbij moderne architectuur en het bestaande erfgoed beide tot hun recht komen. Originele elementen van de Universiteit zijn bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld de terrazzo vloer, houten collegebanken en glas-in-loodramen.

Auditorium

Vanuit de lobby loop je door naar het tweede gedeelte van Nescio: Het Auditorium. Deze bijzondere ruimte is gelegen in een voormalige collegezaal, met de oorspronkelijke houten collegebanken nog aanwezig. Er hangt een imposante collectie Erlenmeyer-kolf- geïnspireerde verlichting voor het originele schoolbord, waar alle verkrijgbare drankjes opgeschreven staan. Door de meerdere lagen in deze ruimte ontstaan er gezellige hoekjes waar je overdag terecht kunt voor een kop koffie, een meeting of voor een cocktail.

Ontwerpers

Verlichting speelt een grote rol binnen Generator en is grotendeels afkomstig van Blom&Blom, de designstudio van twee broers gevestigd in Amsterdam en Berlijn. Zij hebben Generator voorzien van honderden voormalige fabriekslampen, de meesten voorzien van een informatiekaart waarop te lezen is waar de lamp vandaan komt.
De liftschacht is beschilderd door Nederlands typografisch kunstenaar Pieter Ceizer, Generator heeft eerder met hem samengewerkt op de vestiging in Parijs. De muren op de verschillende verdiepingen zijn geïllustreerd door Rotterdamse illustrators Kamp Horst. Het Auditorium is geïllustreerd door Nederlands’ duo Graphic Surgery en het trappenhuis door Nederlandse illustrator Gino Bud Hoiting.

Overnachtingsprijzen

Generator heeft vestigingen in Londen, Berlijn Parijs en vanaf nu ook in Amsterdam. Generator Amsterdam (Mauritskade 57, 1092 AD, Amsterdam) heeft 564 bedden verdeelt in 168 tweepersoons-, vierpersoonskamers en een exclusieve zespersoons Sky suite. Een bed in de vierpersoonskamers boek je vanaf 18 euro per nacht, een tweepersoonskamer boek je vanaf 70 euro per nacht. Voor meer informatie, zie www.generatorhostels.com of www.nescioamsterdam.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.