IJzige fietsmarathon rond IJsland: durf jij?

De wedstrijd is een race tegen de elementen en tegen jezelf.

De wedstrijd is een race tegen de elementen en tegen jezelf. Foto:Kristinn Magnusson


Leuk nieuws voor de Nederlandse fietsfanaten. Van 15 tot 17 juni 2016 brengt de jaarlijkse WOW Cyclothon voor de 5e keer fanatieke fietsers naar IJsland voor een non-stop estafetterace op The Ring Road, een 1.358 kilometer lange route rondom het hele eiland. Het sportevenement is opgericht en gesponsord door de CEO van WOW air, Skúli Mogensen. Een unieke kans om IJsland op een andere manier te ontdekken, individueel of in teamverband.

Non-stop estafette

De non-stop estafette race is de enige in zijn soort in IJsland, de drie dagen lange wedstrijd vindt plaats tijdens de legendarische midzomernacht tijd. In deze periode is het 24 uur licht op IJsland en kunnen alle deelnemers van de WOW Cyclothon van dit natuurwonder genieten. De race wordt vaak binnen 48 uur afgerond door het winnende team. Teams bestaan uit 4 of 10 fietsers, gevolgd door hun volgauto. Door de B-categorie teams die de kortste afstand per persoon rijden met maximaal 10 fietsers, kunnen ook minder ervaren wielrenners deelnemen. Voor de echte die-hards die op zoek zijn naar de uitdaging van hun leven in onvoorspelbare omstandigheden is de solo categorie beschikbaar.

Indrukwekkende landschappen

Beginnend in Reykjavik, voert de uitdagende route de deelnemers langs de mooiste landschappen van IJsland onder de middernachtzon, waaronder gletsjers, machtige watervallen, de spectaculaire kustlijn, fjorden, nationale parken en opvallende vulkanen. Ver in het oosten van IJsland is een 29 km onverhard gedeelte van de route waar de fietsers echt een mountainbike nodig hebben. Voor meer informatie, foto’s en video’s van de race, ga naar www.wowcyclothon.com.

De inschrijving is nog open tot 1 mei, en staat open voor fietsers van alle niveaus. Alle leden van de winnende mannen- en vrouwenteams worden beloond met vliegtickets van hoofdsponsor WOW air.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.