KLM doopt nieuwste Boeing ‘Jasper National Park’

Peddelen op Lake Edith. foto door: Kyle Harms (Tourism Jasper)

Peddelen op Lake Edith. foto door: Kyle Harms (Tourism Jasper)


KLM heeft de elfde Boeing 777-300 die onlangs in haar vloot is opgenomen vernoemd naar Jasper National Park in Canada. De naamgeving bekrachtigt de rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en de Canadese stad Edmonton, op een kleine drie uur rijden van het beroemde natuurreservaat Jasper, het grootste nationale park in de Canadese Rocky Mountains.
De naam ‘Jasper National Park’ prijkt sinds deze maand op de romp van KLM’s nieuwste Boeing 777-300. Het volgt daarmee diverse andere nationale parken en UNESCO-Werelderfgoedplekken, waarnaar KLM dezelfde vliegtuigen van dit type benoemde.

Prachtig natuurreservaat

Jasper National Park is een gebied van 11.228 vierkante meter met uitgestrekte alpenweiden, gletsjers en bergkammen en de thuishaven van onder meer zwarte beren, grizzlyberen, wolven, elanden en de bedreigde boskariboe. Jasper heeft het meest uitgebreide wandelpadennet van alle Canadese nationale parken, met bijna 1000 kilometer aan trails door dalen, subalpiene bossen en bergachtig terrein, goed verbonden met campings en hotels.

“Parks Canada (natuurorganisatie) is zeer vereerd door deze benoeming, die de reputatie van Jasper National Park en de UNESCO-Werelderfgoed Rocky Mountains bevestigt” – Alan Fehr, parkopzichter voor Jasper.

“Met zoveel natuurgebieden en parken zouden we een vloot van meer dan 100 Boeings 777 moeten hebben om al het moois dat Canada reizigers biedt te benoemen”, zegt Jean-Noel Rault, Vice-President en General Manager AIR FRANCE KLM in Canada. “We zijn er trots op Jasper National Park te eren na de start van de directe verbinding Amsterdam – Edmonton in mei, daarmee onze vijfde gateway in Canada.”

De Boeing met de naam Jasper National Park. foto door - Jennifer Schuld

De Boeing met de naam Jasper National Park. foto door – Jennifer Schuld

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.