Met een luxe jacht vakantie vieren bij Corfu

Voor een kleine 3000 euro kun je je een week lang de koning te rijk voelen. Foto: OCC

Voor een kleine 3000 euro kun je je een week lang de koning te rijk voelen. Foto: OCC


Vaarvakanties zijn er in vele soorten en maten en winnen de laatste jaren aan populariteit. Binnen het segment luxe vaarvakanties lanceert OCC Yachting haar label OCC Exclusive:​geheel verzorgde luxe motorboot vakanties vanaf Corfu in de Ionische zee. Aan boord ontbreekt het volgens het bedrijf dan aan niets.

Een motorboot vakantie betekent vooral veel vrijheid. Reizigers bepalen zelf de route en het tempo. Ze huren de boot, geniet van hun vakantie en leveren de boot aan het eind van de vakantie weer af. Maar voor degenen die niet zelf willen varen (bareboat of binnen een flottielje) bestaat er nu de mogelijkheid om een compleet verzorgde motorboot vakantie te boeken met schipper.

Hoe werkt het?

De schipper is alleen bij aan boord op de momenten dat er van de ene naar de andere plek gevaren wordt. Op alle andere momenten hebben huurders alle privacy met gezin, familie of vrienden op de ‘eigen’ boot. Het varen van de boot en het verzorgen van het ontbijt en eenvoudige lunch kan desgewenst worden gedaan door de schipper. Een persoonlijke travel­consultant van OCC Exclusive stelt eventueel de reis op maat samen. Het boeken van vlucht(en), eventuele aanvullende accommodatie of arrangementen worden uit handen genomen. Eenmaal op locatie staan de boodschappen al aan boord. De schipper bespreekt de mogelijkheden en er kan gevaren worden. Gedurende de week staat de schipper tot je beschikking en kan (samen met de travel consultant in Nederland) de week verder worden vormgeven. Luxe dineren aan boord, voor anker in de buurt van de Spa of tussendoor toch overnachten aan de wal in een luxe hotel? Dat kan.

Over de boot

Er wordt gevaren met de OCC Cruiser 40.2, die speciaal is ontwikkeld voor varen in de Middellandse Zee en wordt gebouwd in een eigen fabriek in Turkije. Het dek is ruim van opzet en ideaal om te zonnen en van het buitenleven te genieten. Je kunt deze motorboot huren vanaf de basis op Corfu (of op aanvraag op Lefkas). Het schip is geschikt voor maximaal zes personen en eveneens voorzien van alle gemakken, waaronder twee 2­persoonsbedden, een volledig uitgeruste keuken en natte cel met aparte douchecabine. De vanafprijs voor een zelfstandige vaartrip van 7 dagen is 2800 euro.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.