Provincie Flevoland staat in het teken van tulpen

Als grootste producent van tulpen wil Flevoland zich laten zien.

Als grootste producent van tulpen wil Flevoland zich laten zien.

Het is tulpentijd en dat is wel te zien in Nederland. Ook de provincie Flevoland wil zich laten zien. Noordoostpolder, de gemeente met het grootste aantal hectare aan tulpen van Nederland en de andere tulpenvelden van de overige Flevolandse gemeenten maken gezamenlijk van Flevoland een echte tulpenprovincie. Beleef de komende weken diverse activiteiten om de Flevolandse tulpen te ontdekken.

Activiteiten
Tot en met 8 mei vindt in de Noordoostpolder het Tulpenfestival plaats. Een festival waarbij allerlei evenementen worden georganiseerd waarbij de tulp centraal staat. Zo is er een 101 kilometer lange tulpenroute die langs de prachtigste bollenvelden van de Noordoostpolder voert. Of bezoek de Tulpenshowtuin waar tulpentelers uit heel Flevoland meer dan 2000 soorten tulpen showen in alle kleuren en variëteiten. Ook is het mogelijk om vanuit de lucht de tulpenvelden te bewonderen via een helikoptervlucht. In Marknesse staat een Tulpenpluktuin van 5000 m2 tulpen met meer dan 50 verschillende exclusieve rassen waar tulpen zelf geplukt kunnen worden.

Tulpenroutes
In de regio Dronten zijn er ook verschillende tulpenroutes uitgezet. Er is een speciale autoroute (80 kilometer lang) die langs de tulpenvelden door heel Dronten gaat. Vanuit Swifterbant en Biddinghuizen vertrekken er diverse wandel– en fietsroutes langs de tulpen. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij de verschillende startpunten.

Aantal hectare tulpen per Flevolandse gemeenten (jaar 2014, bron CBS)
Noordoostpolder (1.642)
Zeewolde (382)
Dronten (182)
Lelystad (37)
Almere (15)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.