Rode panda’s vinden plek in Limburg

Een rode panda in Limburg.

Een rode panda in Limburg.


GaiaZOO in Limburg opende vandaag in het bijzijn van publiek het rode panda verblijf in gebied ‘Taiga’. De rode panda’s delen hun verblijf met muntjaks. GaiaZOO huisvest een mannetjesgroep rode panda’s. De twee broers die nu in GaiaZOO leven, komen uit het Engelse Wingham Wildlife Park. In de tweede helft van dit jaar arriveren nog twee mannetjes. Rode panda’s maken binnen dierentuinen deel uit van een fokprogramma (EEP) voor zeer bedreigde diersoorten. Ook werd vanmiddag de wilgentunnel van Stichting Peuterwerk Landgraaf (SPL) en Kinder Opvang Kerkrade/Parkstad (KOK) feestelijk geopend door kinderen.

Donatie

Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO, doneerde vandaag tevens €2.522,- aan ‘Red Panda Network’, een natuurbeschermingsorganisatie die zich, samen met de lokale bevolking in Nepal, richt op de bescherming van de rode panda en haar leefgebied. Met het geld van Gaia Nature Fund kan Red Panda Network op 28 Nepalese scholen een lesprogramma opzetten.

Wilgentunnel

Rode, ook wel kleine panda’s genoemd, leven van origine in Zuidoost-Azië en daarom wonen ze in de ZOO vlakbij de Mongoolse Przewalskipaarden. Op de Mongoolse steppen leven de nomaden in zogenaamde ‘yurts’. Speciaal voor de kinderen is er daarom tussen de paarden en de panda’s een yurt van levende wilgentakken gevlochten die kan worden bereikt via diverse wilgentunnels, waarin kinderen kunnen ravotten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.