Schuif aan bij het ‘Hansemahl’ in Münster

In Münster tonen ze hun gastvrijheid met het 'Hansemahl'.

In Münster tonen ze hun gastvrijheid met het ‘Hansemahl’.

Lekker eten en winkelen, dat klinkt toch als een leuk dagje uit. De winkeliers van Münster nodigen op 8 mei, alweer voor de 13e keer, ‘burgers en buitenlui’ van harte uit om aan te schuiven bij het ‘Hansemahl’: een feestmaaltijd aan lange tafels in de openlucht. Het decor is de Prinzipalmarkt, met rondom oude koopmanswoningen met trapgevels. Met dit evenement herinneren de winkeliers aan de historische rol van Münster in het Verbond van Hanzesteden en tegelijkertijd presenteren ze de stad van handel en dienstverlening in een modern jasje, onder het motto: ‘de klant is koning’. De winkels zijn op deze zondagmiddag uiteraard geopend.

Gastvrijheid in een bijzondere ambiance
Zo feestelijk versierd is de Prinzipalmarkt alleen tijdens het Hansemahl: aan de statige trapgevels hangen rood-witte vlaggen, op de lange rode loper staan mooi gedekte tafels. Iedereen die trek heeft, mag aanschuiven. Voor een vriendelijk prijsje serveren de winkeliers belegde broodjes met de allerfijnste ham of met kaas uit de streek, en ook een kopje koffie, een goed glas wijn of een traditioneel Pinkus-biertje uit de lokale brouwerij mag natuurlijk niet ontbreken. Op de achtergrond klinkt vrolijke livemuziek.

Winkelen in Münster
Naast de gebruikelijke winkelketens biedt de binnenstad van Münster erg veel winkels en speciaalzaken die je alleen hier vindt. De chique zaken zijn te vinden in de deftige arcades op de Prinzipalmarkt, hippe speciaalzaken in de trendy wijk Bahnhofsviertel en aan de Alter Fischmarkt. De winkels in de binnenstad en bij het station zijn op deze koopzondag van 13 tot 18 uur open.

Alles wat je wilt weten over de Hanze
Er zijn rondwandelingen door het historische stadscentrum onder leiding van een stadsgids. Deze neemt de deelnemers mee langs overslagplaatsen uit de tijd van de Hanze. Onderweg worden wetenswaardigheden en curieuze verhalen verteld uit bijna 700 jaar Hanzegeschiedenis. Verzamelen om 13.30, 15.30 en 17 uur. De eerste twee rondleidingen starten bij de Bürgerhalle in het oude Rathaus, de laatste rondleiding vóór het Rathaus. De wandeling duurt ongeveer 90 minuten. De entree voor ‘Das Hansekabinett’, een tentoonstelling in het Stadtmuseum over de geschiedenis van de Hanze in Münster, is op 8 mei gratis. Tussen 13 en 18 uur is er gratis kinderopvang in de Maxiturm, de toren van het stadhuis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.