Turkije wil toeristen lokken met een boek

Pergamon in Turkije. foto: CCO

Pergamon in Turkije. foto: CCO


In tijden dat Turkije opeens niet meer zo populair is bij toeristen moet je toch iets bedenken om meer reizigers te lokken. Het Turkse Verkeersbureau heeft daarop teruggegrepen op het aloude boek. Het bureau heeft namelijk het boek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’ uitgebracht, het tweede deel van de reeks reisboeken over Turkije. De reisboekenserie richt zich op het bekende en onbekende Turkije en neemt de lezer mee naar het culturele achterland en de rijke geschiedenis van het land. Het nieuwe boek bundelt de vele highlights en bezienswaardigheden van noordwest Turkije.

Pergamon

De recente uitgave is een vervolg op het eerste reisboek over Turkije, het succesvolle ‘Turkije: waar Europa begon…’. Waar het eerste deel zich richtte op drie historisch-culturele routes: van Antiochië naar Nemrut, van Ankara naar Trabzon en van Bodrum naar Efeze, focust het tweede deel zich op de Thracië regio en de noordelijke Egeïsche regio. Wederom staan hier drie reisroutes centraal: rond Thracië en Gallipoli, van Bursa naar Pergamon en van Izmir naar Iznik.

Onbekend gebied

Het noordwesten van Turkije is een relatief onbekende gebied voor westerse toeristen. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en kent een bijzondere mix van de moderne wereld, eeuwenoude historie en tientallen culturen die allen hun sporen hebben nagelaten. Naast de rijke cultuur en geschiedenis, brengt het uitgestrekte gebied de diversiteit van het vakantieland in beeld. Het neemt de lezer mee op een tocht langs rijke natuurgebieden, indrukwekkende tempelcomplexen, eeuwenoude kastelen en mysterieuze eilanden. Naast de culturele reiziger, komt ook de culinaire reiziger in het noordwesten van Turkije aan zijn trekken. De keuken kenmerkt zich door lokale gerechten volgens eeuwenoude recepten en de regio heeft de beste en oudste wijngaarden van Turkije.

Het boek ‘Turkije: de schatkamer van het noordwesten’ is op aanvraag gratis verkrijgbaar via een e-mail naar info@welkominturkije.nl of te downloaden via de website van het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.