Verblijf met het hele gezin in een boomhut of kasteel

In Les Omes kun je slapen in een huisje drijvend op een meer.

In Les Omes kun je slapen in een huisje drijvend op een meer.

De zon laat zich steeds meer zien en dat maakt het plannen van je zomervakantie wel erg aantrekkelijk. Slaap als een echte Franse ridder in kasteel Domaine de Presle, als een landheer in het grote herenhuis van Domaine des Chais of als een bosnimf in een boomhuis van Les Ormes. Liever een luxe verblijf? Dat kan in het Belgische Caelus VII. En voor wie lekker in Nederland wil blijven is Het Wapen van Harmelen een aanrader: vlakbij een kasteel, in een dorp omringd door de natuur. Vogels zingen in de bomen, de zon schijnt in je gezicht en elke dag zit weer vol avonturen. Logis Hotels wil je graag een weekendje of weekje weg bezorgen waar het hele gezin blij van wordt.

Voor stoere ridders en waterprinsessen
De stoere ridder die in het kasteel Domaine de Presle woonde, was goede vrienden met Kardinaal Richelieu – inderdaad, die van de drie musketiers. Het zou dus zomaar kunnen dat jij in hetzelfde bed slaapt… In Les Ormes zijn geen ridders, maar wel heel veel oude bomen. In het bos kun je zoveel klimmen als je wilt en zelfs blijven slapen. Verscholen tussen de stammen staan hier namelijk boomhuizen. Wie liever niet de hoogte in gaat, kiest een bed in een van de drijvende huizen op het meer. Domaine les Chais is weer heel anders, maar minstens zo leuk. Hier ben je midden op het Franse platteland, waar je koeien kunt aaien, bij de boer kunt zien wat hij allemaal op het land doet en de boerin helpen met kippen voeren. Slapen doe je in het grote landhuis.

Landhuis voor jezelf
Hotel Caelus VII is vernoemd naar de Romeinse god van de hemel, dus lekker dromen doe je hier zeker. Dit Belgische herenhuis heeft maar zeven kamers, dus het is bijna alsof het hele huis van jullie is. Wie durft kan hier ook onder de grond een kijkje gaan nemen, in de champignonkelder. Hoe groeien paddenstoelen eigenlijk en waarom zijn champignons altijd wit? Straks weet je het allemaal. En dan Het Wapen van Harmelen, een hotel dat al 100 jaar bestaat en gewoon in Nederland te vinden is. Hier kun je zwemmen in de rivier, gezellig samen door het dorp wandelen of stap op de fiets (of te paard) naar Kasteel de Haar.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.