Vier Oud & Nieuw in april in Thailand

Tijdens het Songkran festival zijn er veel watergevechten waar je niet aan ontkomt.

Tijdens het Songkran festival zijn er veel watergevechten waar je niet aan ontkomt.

We zijn alweer een goed op weg in het jaar 2016, maar nog niet overal is het Oud & Nieuw geweest. Ben je toe aan een nieuw begin of is een goed feestje veel te lang geleden geweest? Vier dan Thailand ‘Songkran‘, het traditionele Nieuwjaar en de belangrijkste feestdag van het land. Een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. Dit jaar staat een spectaculaire viering van het Songkran festival het programma. Het festival duurt van 13 tot en met 15 april.

Culturele tradities
De Songkran viering van 2016 wordt de grootste en meest spectaculaire tot nu toe. Thailand wil bezoekers het echte Thaise Nieuwjaar laten ervaren, hoe het wordt gevierd in verschillende delen van het koninkrijk en hoe dit in de loop der tijd is veranderd. De ceremonie in Bangkok laat de culturele diversiteit en het erfgoed van elke Thaise regio zien, zodat bezoekers zelf kunnen kiezen waar in Thailand ze Songkran willen vieren en zo hun reis kunnen plannen.

Sawa Dee Bhee Mai!
Dit jaar worden er 2,64 miljoen bezoekers verwacht, waarvan bijna een half miljoen buitenlandse toeristen. Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.