Waarom zijn herten heilig in Nara?

Een van de herten in Japan. Foto: CCO

Een van de herten in Japan. Foto: CCO


Nara ligt aan de voet van de berg Wakakusa, op een half uurtje met de trein van Kyoto. Het Japanse tempelstadje is vooral bekend om de vele herten, die er vrij rondlopen. Nadat de god Takemikazuchi een bezoek had gebracht aan de stad, werden de herten als heilig beschouwd. Tot 1637 kreeg je zelfs de doodstraf als je een hert doodde! Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de herten niet meer heilig, maar worden ze als nationaal goed beschouwd. Door de kleurrijke tuinen, vele tempels en lantaarns is de sfeer in Nara magisch. Eén van de vele bezienswaardigheden is de indrukwekkende Todai-ji tempel: het hoogste houten bouwwerk ter wereld. Daibutsu, the Great Buddha, is de zestien meter hoge bewoner van de tempel. Het beeld stamt al uit 746 en is gemaakt van 437 ton brons en 130 kilo goud. Kijk hier voor meer informatie over Nara.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.