Wandelen over Duitse ruïnes

De ruïne van Beelitz is overgroeid met bomen en daar overheen loopt nu een bomenpad. Foto: CCO

De ruïne van Beelitz is overgroeid met bomen en daar overheen loopt nu een bomenpad. Foto: CCO


Wandel op hoog niveau en aanschouw daarbij een geheimzinnig kunstwerk. Vorig jaar opende in Beelitz –  Brandenburg – een bijzonder boomtoppenpad. Je kijkt uit op een van de grootste voormalige ziekenhuizen in de omgeving. Vorige eeuw deed het dienst als sanatorium voor longlijders en na de Tweede Wereldoorlog als militair hospitaalcomplex van het Rode Leger. Nu vormen de overwoekerde ruïnes een schouwspel waar natuur, geschiedenis en architectuur samensmelten. Meer informatie: Baum und Zeit.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.