Wandelen bij volle maan of zonsopgang op Rügen

Voor een wandelvakantie kun je goed op Rügen terecht.

Voor een wandelvakantie kun je goed op Rügen terecht.

Vakantie is de tijd om even terug bij jezelf te komen en waar kan dat nou beter dan in de natuur? Als je op zoek bent naar een goede natuurvakantie, dan kun je denken aan een uitje naar Rügen. Het eiland in Mecklenburg-Vorpommern is het hele jaar door een populaire bestemming bij wandelaars uit heel Europa. Het grootste eiland van Duitsland is een aantrekkelijke bestemming dankzij de ongeveer 800 kilometer aan wandelpaden, de zandstranden, de krijtrotsen en de oude beukenbossen in het nationale park Jasmund, die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.

Volle maan
Van april tot oktober worden er unieke rondleidingen door de natuur gegeven. Tijdens nachten met volle maan voert de wandeling van de badplaats Binz naar de Tempelberg met het kasteelachtige jachtslot Granitz. De middelste toren, die is ontworpen door de Berlijnse architect Karl-Friedrich Schinkel, is een uitkijktoren. Als je naar beneden kijkt, zie je de 154 gietijzeren treden van de wenteltrap, die in de vorm van een zwaluwnest om de bijna 50 meter hoge toren lijken te kleven. Boven je zie je de sterren. En voor je verrijst een eilandpanorama in het licht van de volle maan: een ruig sprookjeslandschap tussen de baaien en de Oostzee, met licht glooiende heuvels.

Zonsopgang
Bezoekers van Naturerbe Zentrum Rügen kunnen spectaculaire zonsopgangen beleven. Vanaf april vinden zonsopgangwandelingen plaats op het Baumwipfelpfad. Op de Adlerhorst, een rolstoelvriendelijke uitkijktoren, wordt iedere zonsopgang boven de Oostzee gevierd met een glas Sekt erbij. Een onvergetelijke vakantiebelevenis!

Wandelen
Jaarlijks terugkerende evenementen in het voor- en naseizoen zijn de wandellente en de wandelherfst van Rügen, met elk 70 grotendeels gratis rondleidingen naar verborgen plekken, geheimzinnige plaatsen en sprookjesachtige natuurmonumenten. Daarnaast organiseren het Biosphärenreservat Südost Rügen en Nationalparkzentrum Königsstuhl het hele jaar door begeleide wandeltochten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.