Zelf aanwezig zijn bij de capitulatie

Beeld uit de informatieve rondleiding door Hotel De Wereld in Wageningen.

Beeld uit de informatieve rondleiding door Hotel De Wereld in Wageningen.


Nog nooit zelf bij het Hotel De Wereld in Wageningen geweest? De plek waar voor Nederland definitief de vrede na vijf oorlogsjaren werd ingeluid is zeker rond 5 mei een toeristische attractie. Voor wie niet in de gelegenheid is om te gaan kijken is het nu mogelijk een virtuele tour te maken door het fameuze hotel.

Op 5 mei 1945 kwam de Canadese geallieerde generaal Charles Foulkes in dit hotel met de Duitse bezetter de overgave van de Duitsers in Nederland overeen. Prins Bernhard was bij de onderhandelingen aanwezig. Je kunt je eigen tour door het gebouw hier beginnen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.