Zwarte Woud geliefde vakantiebestemming voor families

In het Zwarte Woud is genoeg te doen voor families.

In het Zwarte Woud is genoeg te doen voor families.

Als je met kinderen op vakantie gaat wil je er wel zeker van zijn dat iedereen zich gaat vermaken. Daarom kun je bij het kiezen van je vakantie wel wat hulp gebruiken. In het Zwarte Woud is hiervoor het ‚Familienferien‘-keurmerk ontwikkeld. Jaarlijks bekijkt een jury welke locaties en activiteiten zich optimaal ingesteld hebben op de wensen en behoeften van kinderen. Alleen als aan de opgestelde criteria is voldaan, mogen zij zich presenteren met het “Leo Luschtig”-logo. Dit jaar mogen 23 plaatsen dit keurmerk gebruiken.

Activiteiten
In het Zwarte Woud is genoeg te doen voor families. Er zijn zwembaden, attractieparken, dierentuinen, rodelbanen, boomtoppenpaden, klimbossen, mijnen, bergliften en diverse musea. Eenmaal in het Zwarte Woud mogen uitstapjes in de natuur niet in het programma ontbreken: een vroege ochtendwandeling met de boswachter,een fakkeltocht aan het eind van de dag of uitgezette wandelingen langs watervallen, mooie vergezichten en oude kastelen.

Overnachten
Ook voor overnachtingen is er keuze volop. Hotels, campings, bed and breakfast, bungalows, en wie zou er geen vakantie willen vieren op de typische boerderijen in het glooiende groene landschap? Het land Baden-Württemberg, waar het Zwarte Woud een onderdeel van is, heeft de familievriendelijkste regio’s, gemeenten en activiteiten in één gratis brochure verzameld.

Freudenstadt
Het op 730 meter boven zeespiegel liggende Freudenstadt heeft opnieuw het predicaat ‘familievriendelijk’ in de wacht weten te slepen. Families kunnen hier wandelend in de uitgestrekte bossen maar ook klauterend en balancerend in de klimbossen lekker actief bezig zijn. Op regenachtige dagen hoeft men zich er evenmin te vervelen. Rondom het grootste marktplein van Duitsland is van alles te doen. In het doe-museum ‘Experimenta’ leren de kinderen alles over natuur en techniek. Een teveel aan energie kan men kwijt op de glijbanen van het Panorama-bad.

Hochschwarzwald
Bij verschillende VVV’s in het Hochschwarzwald kunnen families voor 5 euro een ‘rugzak voor natuuronderzoekers’ huren. In de zak zit een kompas, verrekijker en diverse andere zaken die van pas komen bij een ontdekkingstocht door de natuur van deze bebergde regio. Voor families die liever aan geo-caching doen, zijn er ook pakketten met raadsels en GPS-apparaten beschikbaar. Alle opdrachten goed opgelost? Dan heeft men niet alleen een mooie tocht met uitzichten volbracht, maar ook nog een ‘schat’ weten te vinden.

Evenement
In de nieuwe brochure is ook een bijzonder evenement opgenomen. In de buurt van Freiburg, in het plaatsje Opfingen, kunnen families terecht voor een gigantisch labyrint. Het doolhof hier is gemaakt van metershoge maïsplanten. Met de complete familie probeer je de uitgang te vinden en dat terwijl elke gang hetzelfde lijkt. Heb je eenmaal de uitgang gevonden, dan is er niets lekkerder dan met je gezin te genieten van gezoete maïskolven in de “Welschkornhütte’.

Karlsruhe
Karlsruhe wordt vanwege de ligging in het noorden wel eens de poort naar het Zwarte Woud genoemd. De stad zelf heeft 1.000 ha park, maar ook in het buitengebied Rheinauen kan men naar hartelust wandelen en fietsen. Heel bijzonder is de dierentuin in het midden van de stad: de ‘Zoologische Stadtgarten’. Waterratten zullen al snel het Europabad ontdekken: een zwemparadijs met een ‘vette’ vrijevaltoren: de “AquaRocket”. In het stadsdeel Durlach nodigt de Turmberg met zijn wandelpaden en klimpark jong en oud uit voor een actief uitstapje. Met de nieuwe Karlsruhe Card komt alles binnen handbereik.

Baiersbronn
Baiersbronn is een van de plaatsjes die het keurmerk ‚familievriendelijk‘ al enkele jaren mag voeren. Naast op families afgestemde accommodaties, heeft men hier alle mogelijkheden om er samen op uit te trekken. Natuur is er volop want maar liefst 60% van het Nationalpark Schwarzwald ligt binnen de grenzen van Baiersbronn. De wandeltochten staan allemaal vermeld op de speciale Kinder-Wander-Karte. De kleinsten komen zeker aan hun trekken in Murgels Spielhaus. Veel van deze activiteiten zijn gratis met de Schwarzwald Plus Karte. Met daarnaast nog meer dan 500 evenementen voor kinderen mag Baiersbronn zich met recht presenteren met het ‘Leo Luschtig’-logo.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.