Combineer stad en strand tijdens de meivakantie in Den Haag

De meivakantie is de ideale tijd om te ontdekken wat Den Haag te bieden heeft.

De meivakantie is de ideale tijd om te ontdekken wat Den Haag te bieden heeft.

Als je nog op zoek bent naar een leuk uitstapje voor de komende weken dan kun je eens denken aan Den Haag. In de meivakantie is er in Den Haag voor het hele gezin veel te doen en te beleven. In de stad vind je een kilometerslang strand, attractieparken, musea en winkels bijeen. Ontdek Den Haag en vier de meivakantie eens in het hart van onze hofstad, op een van de festivals, aan het strand of op De Pier. In de meivakantie is het de hoogste tijd om naar buiten te trekken. Als enige Nederlandse stad aan zee biedt Den Haag veel mogelijkheden: binnen en buiten, in de stad en op het strand. Een aantal hoogtepunten:

Attracties
Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar biedt het beste van twee werelden: een gezellig attractiepark en een spetterend subtropisch zwemparadijs. In de meivakantie kun je als eerste kennismaken met de net geopende nieuwe attractie Wild Wings. Met 35 attracties voor groot en klein is familiepark Drievliet een leuk dagje uit voor elk gezin. De ‘Kidsdagen’ in Madurodam staan in het teken van ‘lekker doen’: scoren met een bal in de Indoor Skill Zone, meedoen aan de Ontdekroute of deelnemen aan een Nijntje speurtocht. Bij minder goed weer zijn de sportattracties in De Uithof en SEA LIFE Scheveningen, met zijn verrassende onderwaterwereld van piranha’s en roggen, een mooi uitje.

Japanse tuin
De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw en is daarom van grote historische waarde. De Japanse tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid slechts twee keer per jaar kort geopend voor publiek, in de lente (30 april t/m 12 juni 2016) en in de herfst (8 t/m 23 oktober 2016).

Festivals
Met vele festivals en evenementen in het hele jaar is Den Haag dé festivalstad bij uitstek.
Op 5 mei viert Den Haag traditiegetrouw de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Het festivalprogramma bestaat uit verschillende muziekpodia en een aantrekkelijke randprogrammering met debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt.
Het Luchtkussenfestival is een vrolijk evenement op 5, 6 en 7 mei. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen stuiteren en losgaan op onder een stormbaan van 70 meter lang en een base-jump van zeven meter hoog. Voor de kleintjes tot en met vier jaar is er een eigen springdomein.

Strand
Op slechts een kwartier van de Haagse binnenstad ligt het Haagse strand: maar liefst elf kilometer kust van Scheveningen over het Zuiderstand naar Kijkduin. Een uniek gebied met een geheel eigen sfeer en het hele jaar door tal van attracties, musea en activiteiten. Den Haag aan Zee biedt een vrije blik op de horizon, fietsplezier in de duinen, frisse zeelucht en eindeloos uitwaaien.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.