Eerste wakeboard centrum in Tirol geopend

Wakeboarden kan nu ook in Tirol. Foto: AREA 47/Jensklatt.com.

Wakeboarden kan nu ook in Tirol. Foto: AREA 47/Jensklatt.com.

Watersporters kunnen ook in de bergen terecht deze zomer. Met een oppervlakte van meer dan 19.000 m2 behoort het nieuwe ‘wave-lake’ van AREA 47 tot de nieuwe hotspot voor wakeboarders in de Alpen. Een 5-mast systeem en in totaal 420 meter kabelbaan zorgen ervoor dat zes watersporters tegelijkertijd over het meer kunnen boarden met het Tiroler berglandschap op de achtergrond. Outdoorpark AREA 47, gelegen in het Ötztal, beschikt hiermee over het eerste wakeboard centrum van West-Oostenrijk.

Wakeboarden
Wakeboarden heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is één van de snelst groeiende watersporten ter wereld. Bij wakeboarden wordt men op een board voortgetrokken door een motorboot of kabelbaan. Al in 2013 opende AREA 47 de outdoor activiteit ‘Little Bro Wake Cable’ waar beginnende wakeboarders hun talent konden uittesten en gevorderden aan hun techniek sleutelden. Het nieuwe ‘wake-lake’ biedt, voor zowel professionals als nieuwkomers, genoeg uitdaging dankzij uitgebreide faciliteiten en innovaties. Wakeboardfanaten behalen snelheden van maximaal 30 km per uur. Professionele coaches helpen beginners de eerste meters over het water te maken en de echte pro’s laten met behulp van de vele obstakels en schansen de meest spectaculaire ‘trics’ en ‘flips’ zien die gave watereffecten opleveren. Toeschouwers hebben vanaf het ‘wake-café’ dakterras het beste uitzicht terwijl ze genieten van huisgemaakte Tiroler gerechten.

‘The Ultimate Outdoor Playground’ van de Alpen
Naast de wakeboard area biedt AREA 47 meer dan 35 andere sportieve activiteiten en is hiermee een van de meest diverse outdoor parken van Europa. Outdoor- en sportfanaten kunnen er raften, canyoning, blobben, klimmen, mountainbiken en nog veel meer. Echte waaghalzen duiken van het 10 meter hoge klifplatform of krijgen een adrenaline kick met de ‘Mega Swing’: een ‘schommel’ waarmee je, na een 12 meter vrije val, snelheden behaalt van meer dan 100 km/uur. Ook de tokkelbaan van 400 meter over het meer met de Flying Fox is zeker een aanrader voor iedereen die graag zijn grenzen verlegt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.