Expositie: Foto van elk land ter wereld

Site van expositie en project Streets of the World. Foto: Jeroen Swolfs

Site van expositie en project Streets of the World. Foto: Jeroen Swolfs


Jeroen Swolfs het ultieme doel van zijn project ‘Streets of the World’ bijna bereikt. Daarin maakt hij een foto van ieder land ter wereld, waarbij het hedendaagse leven wordt vastgelegd. ‘Streets of the World’ is het resultaat van deze ambitieuze reis waarmee Swolfs in 2009 begon. De gelijknamige tentoonstelling is momenteel te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, bij de World Press Photo-tentoonstelling. Het is voor het eerst dat hij de bijna tweehonderd straatfoto’s die hij de afgelopen zeven jaar over de hele wereld maakte, tentoonstelt. National Geographic Channel zendt op 22 mei een documentaire uit over de Nederlandse fotograaf. Een film waarin hij op een deel van zijn reis is gevolgd en die laat zien hoe hij te werk gaat in onder meer Irak, Myanmar, Turkmenistan en Bangkok.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.