Fietsen met ‘beacons’ door Brabant

De opening van de eerste beacons-route in Brabant.

De opening van de eerste beacons-route in Brabant.


Fietsroutenetwerk Noord-Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar infopanelen op de belangrijkste routes door Fietsnetwerk.nl zijn voorzien van beacon-technologie. Een innovatie met route-app die ervoor zorgt dat fietsers actuele omgevingsinformatie kunnen ontvangen.

Gedeputeerde Bert Pauli van Provincie Noord-Brabant (Economie & Internationalisering) en burgemeester Anja Thijs-Rademakers van de gemeente Eersel (bestuurlijk aanspreekpunt voor de recreatieve routes in Zuidoost-Brabant) hebben deze week in Eersel het fietsroutenetwerk met de introductie van de app ‘Routes in Brabant’ en beacon-technologie officieel in gebruik genomen. Bert Pauli hierover: “Deze innovatieve aanpak past goed bij Brabant en bij de wijze waarop we meer bezoekers verleiden naar Brabant te komen. En óók om de meest toonaangevende fietsprovincie te worden.”

Beacons: nieuwe technologie

Via de beacon-technologie kunnen onderweg ook acties onder de aandacht worden gebracht. Dit als service voor de fietser en extra impuls voor de lokale middenstand. De Kempen heeft de primeur met de Landgoederenroute. Op verschillende interessante punten langs de route ontvangt de fietser wetenswaardigheden, tips, aanbiedingen en foto’s op de smartphone. Routebureau Brabant, integraal onderdeel van Visit Brabant, zorgt samen met Fietsnetwerk.nl in de komende periode voor de doorontwikkeling van deze technologie op de meest aansprekende themaroutes. Met het vernieuwde en innovatieve fietsnetwerk dragen Routebureau Brabant en Fietsnetwerk.nl bij aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie. De regio Zuidoost-Brabant is de eerste regio in Brabant waar de werkzaamheden nu zijn afgerond. De overige regio’s volgen in de loop van 2016 en 2017. Provincie Noord-Brabant heeft samen met gemeenten gezorgd voor de financiering van deze kwaliteitsimpuls.

Fietsnetwerk.nl en beacons

Fietsnetwerk.nl is heeft de innovatieve beacon-technologie als toepassing doorontwikkeld speciaal voor recreatieve routes, vanuit hun missie om de beleving op fietsroutes te verhogen en ondernemers en bezienswaardigheden beter zichtbaar en bereikbaar te maken. Na de eerste ‘beacon-fietsroute’ en de gebruiksvriendelijke App die nu in Brabant is geïntroduceerd zal volgende week vrijdag ook de Fietsnetwerk.nl App worden gelanceerd, tezamen met een vernieuwde website. Met haar innovatieve oplossingen is Fietsnetwerk.nl absolute voorloper op het gebied van de inzet van beacon-technologie voor recreatieve fietsroutes. Doel is om de komende jaren het volledige Nederlandse fietsroutenetwerk te voorzien van deze technologie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.