Handig, zoekmachine doorzoekt alléén reisblogs

Gent here we come!  (Botermarkt in Gent, foto CCO)

Gent here we come! (Botermarkt in Gent, foto CCO)


Leuk onderdeel van elke vakantie is de voorbereiding daarvan. Daar zijn we nu met de zomervakantie 2016 mee bezig. De eerste stop moet Gent worden, omdat we dan de cluster aan steden daar ‘compleet hebben’. Eerder waren we al onder de indruk van Antwerpen, Brussel en Brugge en bezochten we het Kuifje-museum. Nu kun je lukraak ‘Gent’ in Google gooien, maar dan krijg je een rimram aan onderwerpen over je uitgestort.

Gelukkig herinnerde ik me opeens het bestaan van de Reismachine, een zoekmachine die alleen de Nederlandstalige reisblogs van deze wereld doorzoekt. Daarmee krijgt een zoekopdracht ‘Gent’ opeens een heel andere lading. Met ctrl+click selecteer je dan snel uit het overzicht de verhalen waarvan je denkt dat ze je kunnen helpen bij het programma voor je volgende reis.

De Reismachine draait op een speciale zoekmachine van Google, die iedereen in principe kan maken. Het is wel even wat werk, omdat je de url’s moet invoeren van sites die je enkel en alleen doorzocht wilt hebben. Op die manier kun je makkelijk een eigen zoekmachine maken speciaal voor jouw branche. Maar omdat iemand anders dat klusje voor reisblogs al gedaan heeft (en Elkedagvakantie.nl er ook in voorkomt!) is het in dit geval onzin om dat over te doen. Tipje dus voor uw volgende reis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.