Keukenhof sluit seizoen af met 1.1 miljoen bezoekers

Keukenhof kan terugkijken op een succesvol seizoen.

Keukenhof kan terugkijken op een succesvol seizoen.

Keukenhof kan terugkijken op een succesvol seizoen. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,9 en er kwamen 1.1 miljoen bezoekers naar Lisse. Het lentepark is tevreden over dit resultaat. 2016 is het derde jaar achtereen dat Keukenhof meer dan 1 miljoen bezoekers trok. Het prachtige, koele voorjaar zorgde voor 8 weken volle bloei.

Verjonging
Het stijgende bezoekersaantal van Keukenhof is onder andere het gevolg van meer jongere bezoekers. Zij beleven Keukenhof steeds meer als een trendy park voor een leuke dag uit tussen de bloemen. Bezoekers kwamen uit meer dan 100 landen. Vooral het bezoek uit Frankrijk en Amerika nam toe. Opkomende markten blijven China en Zuidoost Azië.

Verkeer
Ondanks het grote aantal bezoekers verliep de verkeersstroom rondom Keukenhof dit seizoen goed. In 2016 heeft Keukenhof samen met haar partner Arriva meer dan 200.000 bezoekers met het Openbaar Vervoer laten reizen.

2017
Het Keukenhof thema voor 2017 is Dutch Design. Keukenhof verwacht met Dutch Design inspirerende evenementen toe te voegen aan het bloemenpark, samen met nieuwe partners. Keukenhof is in 2017 is geopend van 23 maart tot en met 21 mei.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.