Kinderen op expeditie in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Kinderen kunnen de natuur ontdekken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Kinderen kunnen de natuur ontdekken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Lekker met je kinderen de natuur in? Dat kan op zaterdag 4 en zondag 5 juni in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dan wordt daar de Junior Natuur Expeditie georganiseerd. Kinderen van 6 tot 12, maar ook hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes, kunnen op beide dagen hun hart ophalen tijdens een spannend en leerzaam avontuur in de natuur.

Parcours
Samen met een natuurgids gaan de kinderen op pad. Onderweg moeten ze allerlei interessante vragen beantwoorden. Er moet ook een parcours worden afgelegd met een speciale mierenbril. Zo kunnen ze ervaren hoe een mier zijn omgeving ziet.

Fotograaf
Tijdens een foto-expeditie leren de kinderen, met een leencamera om de nek, van een professionele fotograaf hoe je kleinste diertjes fotografeert. Een echte preparateur laat zien hoe hij botten en skeletten prepareert. Verder leren de kinderen welk dier welke pootafdruk achterlaat in het bos. Ook treedt de enige echte Natuurdetective op; hij leert kinderen te ‘kijken met hun handen’. Aan het einde van de dag is er een expeditie naar een wildobservatieplaats (maximaal 40 deelnemers).

Erop uit
Deelnemers hoeven uiteraard geen vaststaand programma te volgen; ze zijn vrij om ook zelf het Park in te trekken, om bijvoorbeeld de stuifzandvlakten te bekijken of een bezoek te brengen aan Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum.

De Junior Natuur Expeditie wordt georganiseerd in samenwerking met Roots Magazine.

Praktische informatie
Data: zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016
Tijd: tussen 12.00 en 17.00 uur
Locatie: Picknickweide (in centrum van het Park)
Prijs: gratis (excl. entree Park)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.