KLM: In de lucht ben je sneller dronken

Door alcohol zie je het al snel niet helemaal meer helder in de lucht. Foto: CCO

Door alcohol zie je het al snel niet helemaal meer helder in de lucht. Foto: CCO


“Omdat er minder zuurstof in je bloed zit, lijk je sneller dronken in de lucht dan op de grond na het drinken van dezelfde hoeveelheid alcohol. Maar je alcoholpromillage is niet hoger dan na het drinken van dezelfde hoeveelheid alcohol onder vergelijkbare omstandigheden op de grond. Een complicerende factor is dat de lucht aan boord droger is en dat, samen met het uitdrogende effect van het drinken van alcohol, je sneller uitgedroogd kunt raken”, zo schrijft Didi Aaftink namens de KLM op het blog van de vliegtuigmaatschappij.

In het artikel wordt gemeld dat het schenken van alcohol afhangt van de bestemming van het vliegtuig. En: “Ongepast gedrag van passagiers door alcoholmisbruik valt onder het internationale rechtssysteem. De gezagvoerder van het vliegtuig is geautoriseerd om lastige passagiers van het vliegtuig te laten verwijderen en over te dragen aan de lokale autoriteiten.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.