Kom schapen scheren in Schiedam

De Schaapskudde in Schiedam.

De Schaapskudde in Schiedam.


In de omgeving van het “Natuur- en Landschapspark Kethel”, de toegangspoort tot het Midden-Delfland gebied, is op zondag 22 mei 2016 het decor van schapen. Op deze dag organiseert Natuurcentrum De Boshoek, samen met de Stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland, speel-o-theek Ikkie, het NME-centrum HarreWegh en modelboerderij De Groene Raat een open dag.

Schapenscheren

De 300 tot 400 schapen van de schaapkudde Vockestaert begrazen die dag het Natuur- en Landschapspark Kethel. Schapenscheerders hebben het die dag druk om de schapen te ontdoen van hun vacht. Of ze erin slagen om alle schapen te scheren valt te bezien. Het zijn echt veel schapen. Dit valt des te meer op als de schapen, lopend over de Harreweg, richting De Boshoek gaan.

Wandelen

In het kader van het wandelfestival georganiseerd door Hof van Delfland zijn er in De Boshoek diverse wandelingen te verkrijgen: 5 km met puzzeltocht voor kinderen en 10 en 15 km, welke door het prachtige Midden-Delfland gebied gaan.

Kinderactiviteiten

Zoals gewoonlijk worden voor kinderen veel creatieve en educatieve activiteiten georganiseerd, het favoriete uilenballen pluizen / determineren, bijen van dichtbij observeren in de bijenhoek, nestkasten timmeren, figuurzagen, boerderij dieren verven, cup-cake’s maken en nog veel meer.

Organisatie : Stichting KNNV Natuurcentrum De Boshoek
Locatie : Bospad 3, 3121 CL Schiedam
Openingstijd : van 11:00 tot 16:00 uur
Inlichtingen : 010 – 470 20 50 of [email protected]
Toegang : Gratis
Bereikbaar met : Tramlijn 21 en 24, halte Bachplein
Impressie : www.natuurcentrumdeboshoek.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.