Nieuwe kanoroute door Overijssel

Kanovaren in Overijssel.

Kanovaren in Overijssel.


IJsseldeltadag is een gezellig dagje uit voor het hele gezin waarbij iedereen van harte welkom is om een kijkje in de stal te nemen bij boerderijen aan de Mandjeswaard, Kamperzeedijk en in polder Mastenbroek. Op zaterdag 28 mei 2016 is ook stoomgemaal d’Olde Mesiene is de hele dag geopend voor rondleidingen. Tijdens de IJsseldeltadag zijn er vele activiteiten te beleven zoals een melkproeverij, een roofvogelshow, een boekenmarkt, een kijkje in een moderne serrestal, creatieve workshops, uitleg over muskusrattenbestrijding, knuffelen met alpaca’s en meer.

Opening fietspont
Aan het begin van de IJsseldeltadag wordt de nieuwe fietspont over de Goot officieel in gebruik genomen. Fietsers en wandelaars kunnen die dag vanaf 10.00 uur de oversteek met de nieuwe pont maken. Voor de liefhebbers is op www.indeijsseldelta.nl een kaartje met een fietsroute langs alle deelnemende bedrijven te vinden. Ook vakantieboerderij ‘Pieper Horizon’ opent deze dag voor het eerst haar deuren voor gasten en bezoekers. Om 13.30 uur vindt hier een spectaculaire roofvogelshow plaats.

Nieuwe kanoroute
De IJsseldelta is bij uitstek te ontdekken vanaf het water. De hele dag zijn er mogelijkheden om gratis een kanotochtje te maken. Om het kanovaren nog makkelijker en leuker te maken, presenteert Waterschap Drents Overijsselse Delta om 13.30 uur bij het Asjesgoed een nieuwe kanoroutekaart voor de IJsseldelta. In deze routekaart zijn een aantal mooie en gevarieerde kanoroutes opgenomen.

Programma
Kijk op www.indeijsseldelta.nl/ijsseldeltadag voor het complete programma. De website biedt tevens informatie voor ondernemers die belangstelling hebben om zich aan te sluiten bij het ondernemerscollectief Stichting In de IJsseldelta. Bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen, Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis) is vanaf nu een flyer met een handig overzichtskaartje van alle deelnemende bedrijven verkrijgbaar.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.