Onderzoek: Nederlanders kiezen voor ‘veilige’ bestemmingen als Spanje en Portugal

Nederlanders blijven in eigen land deze zomer, of kiezen voor 'veilige' zonbestemmingen.

Nederlanders blijven in eigen land deze zomer, of kiezen voor ‘veilige’ zonbestemmingen.

De zomervakantie komt steeds dichterbij, dus maken ook steeds meer mensen een beslissing over de bestemming. Traditiegetrouw brengt Interhome, één van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, twee keer per jaar het Trendrapport Vakantiehuizen uit. Waar boekt de Nederlander het liefst een vakantiehuis? In welke groepsgrootte gaat men op reis? En wat geeft de Nederlander eigenlijk gemiddeld uit aan een verblijf in een vakantiehuis? Dit trendrapport geeft antwoord. Na een terugblik op afgelopen winter wordt er ook vooruit gekeken naar de aankomende zomer. Waaruit blijkt dat 20% van de Nederlanders de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2016.

Winter succes voor Oostenrijk
Door de duurder geworden Zwitserse Franc heeft de Nederlander dit jaar massaal gekozen voor Oostenrijk. Er is op korte termijn massaal extra ingekocht door de lokale inkopers om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Één op de drie boekingen ging naar Oostenrijk en één op de vier boekingen ging naar Tirol met Mayrhofen als grote uitschieter. Opvallend is ook de sterke groei naar Spanje, 8% van de gasten koos voor een vakantie naar de Spaanse zon deze winter.

Hoewel de Nederlander nog steeds vooral kiest voor de 3 sterren accommodaties met een goede prijs/kwaliteit verhouding is er een groei zichtbaar naar 4 sterren en 5 sterren accommodaties. Opvallend is de 20% groei van short breaks, een trend die ook bij vakantiehuizen steeds vaker voorkomt.

Zomertrends 2016
Op basis van de reeds gemaakte boekingen kan nu al geconcludeerd worden dat Spanje en Italië dit jaar met kop en schouders boven de andere bestemmingen uitsteken. De verschuiving naar ‘veilige’ bestemmingen als Spanje, Portugal en Italië is ook bij Interhome volop merkbaar. In de zomer pikt Oostenrijk ook een graantje mee en verstoot Frankrijk en Duitsland uit de top drie van populaire bestemmingen onder Nederlanders. Tirol is zelfs terug te vinden op de eerste plek in de top vijf van toeristische regio’s onder Nederlanders. Naast de gevestigde orde met de Costa Brava, Costa Blanca en Toscane doet dit jaar het Zwarte Woud als regio haar intrede in de top 5. Interhome merkt wel een lichte daling in het gemiddelde boekingsbedrag van € 1.203 in 2015 naar € 1.197 in 2016.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.