Ga op frisseluchtvakantie in de Lorraine

Op Camping du Mettey in Vagney kun je dichtbij de natuur overnachten.

Op Camping du Mettey in Vagney kun je dichtbij de natuur overnachten.

Wil je je zomervakantie graag in de natuur doorbrengen? Met een frisse en groene omgeving vol met meren, rivieren, bossen en bergen, is de Franse regio Lorraine een ideale omgeving voor een vakantie in de natuur. Met 950 kilometer aan mountainbikepaden, 11.000 kilometer aan wandelpaden, 900 kilometer aan ruiterpaden, 600 kilometer aan fietspaden en 700 kilometer aan waterwegen kan de sportieve vakantieganger zich buiten uitleven. Ook de drie nationale parken lenen zich uitstekend voor lange boswandelingen en het schoonblazen van de longen. De Lorraine heeft een groot aanbod aan campings, hotels en aparte logeeradressen in de natuur.

Drie nationale parken
Wil je graag enkele dagen in een oase van groen en rust verpozen, dan zijn de drie nationale parken een uitgelezen bestemming. Het ‘Parc Naturel Regional de Lorraine’ ligt centraal in Lorraine en bestaat uit bossen, wijngaarden, moerassen en meren. Het ‘Parc Naturel Regional des Vosges du Nord’ beslaat een oppervlakte van 120.000 hectare en is opgenomen in de lijst van Wereldnatuurreservaten van de UNESCO. Het bekendste is het Parc Naturel Regional des Ballons des Vosges met bergtoppen tot 1400 meter die ‘ballons’ genoemd worden.

Bijzonder- rots van Dabo
Een bijzondere plek in het bergmassief van de Vogezen is de Rots van Dabo op een hoogte van 664 meter, zo’n 200 miljoen jaren geleden gevormd. Waar ooit een kasteel stond, is nu een prachtig kapelletje te bewonderen en het uitzicht vanaf de rots is indrukwekkend.

Ga fietsen
Fietsen en wandelen zonder uitlaatgassen in te ademen of voorbijrazend autoverkeer te horen, is in de Lorraine makkelijk te realiseren. Rustige fietstochten door het glooiende landschap van de Maas tot inspannende mountainbike tochten in de bergen van de Vogezen. Een van de toppers is de Moezelfietsroute die op een enkel traject na vrijwel vlak is en wie zich meer senang voelt bij kuitenbijters kan zich uitleven over 4000km aan mountainbikepaden in de Vogezen.

Overnachten in de natuur
Wil je eens wat anders dan overnachten in een hotel of op een camping staan, dan biedt Lorraine een aantal ‘puur natuur’ accommodaties. Voor een onvergetelijke nacht in een pelsjagershut met zicht op een meute poolwolven, in een boomhut in het bos boven de dieren slapen of in een Zuid-Afrikaanse safaritent bij de herten of in een yurt bij de przewalskipaarden en oerossen. Dierenpark Sainte Croix in Rhodes – 85 km onder Metz – biedt dit bijzondere avontuur genieten van de nacht en de geluiden van de dieren die ’s nachts leven. Het park van 120 hectare biedt 100 diersoorten, 1500 dieren en 15 verschillende accommodaties.

Bos als slaapkamer
Op Camping du Mettey in Vagney staan aan de rand van het bos 10 zogeheten ‘EcoloGîtes’ – mooie houten ‘woonwagen’ accommodaties met megagrote raampartijen. Tevens hebben ze mooie blokhutten, tenten die aan bomen hangen, een roulotte en een doorzichtige ronde plastic bol waar je wekker de eerste zonnestralen en het gekwetter van vogels is.

Onder de sterrenhemel in slaap vallen
Ook één met de natuur voel je je wanneer je overnacht in de prachtige huisjes van Maison Sylvestre in de bossen bij Fresnes au Mont die alleen te voet of op de fiets te bereiken zijn. Te huur van mei tot september.

Onder de sterrenhemel in slaap vallen kan ook prima bij de bonte verzameling aan aparte accommodaties bij La Ferme Aventure in La Chapelle aux Bois; je kunt kiezen uit onder meer glazen koepels of pyramides, een huifkar, boomhutten, tipi’s, roulettes en meer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.