Stoere dingen doen tijdens de Bos- en Houtdag Hoge Veluwe

Tijdens de Hout- en Bosdag kun je stoere dingen doen, zoals boomstamzagen.

Tijdens de Bos- en Houtdag kun je stoere dingen doen, zoals boomstamzagen.

Heb je zin om lekker een hele dag buiten in de natuur te zijn en ook nog wat activiteiten te ondernemen? Dan kun je op zondag 22 mei naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor de Bos- en Houtdag. Een dag voor wie houdt van natuur, stoere dingen en buiten zijn. Een dag voor jong en oud met een hoofdrol voor Erben Wennemars.

Stoere dingen doen
Tijdens de Bos- en Houtdag staat alles in het teken van – je raadt het al – bos en hout. Bezoekers leren meer over het bosbeheer en het gebruik van het hout van het bekende nationale park, maar ze gaan ook zelf aan de slag. Een greep uit het programma: woodcarven, monkey climbing (boomklimmen met hulpmiddelen), houtsnijden, meubels restaureren, boomstamzagen en boomstamwerpen. Bij de laatste twee onderdelen gaan de deelnemers de strijd aan Erben Wennemars. De bekende oud-schaatser en fervent houthakker gaat de strijd aan met wie het maar durft.

Andere activiteiten
Bezoekers worden overigens niet alleen fysiek uitgedaagd, want er is ook een natuurquiz en een workshop over bosbeheer. Het evenemententerrein, een open plek midden in het bos, wordt aangekleed met diverse kramen en er zijn de hele dag door muziekoptredens van The Oldtime String Band. Aan het einde van de dag is er een veiling van de beelden die zijn gemaakt door de woodcarvers.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.