Top 10 bizarre items ingenomen op luchthaven

Er worden rare dingen aangetroffen in de handbagage op het vliegveld.

Er worden rare dingen aangetroffen in de handbagage op het vliegveld.

Hondenshampoo, tonijn in blik, €50.000 cash: London City Airport onthult een bizarre mix van goederen die dit jaar in beslag zijn genomen op de luchthaven. Veel luchthavens hebben er mee te maken maar London City Airport (LCY) zocht het uit: items die in beslag worden genomen omdat ze niet voldoen aan de regels voor handbagage. Naast veel voorkomende items zijn er ook opvallende artikelen die door reizigers worden meegenomen. Daarom heeft LCY een overzicht samengesteld van zeer markwaardige goederen die het afgelopen jaar in beslag zijn genomen.

Bijzondere ontdekkingen
Een beveiliger van de luchthaven zag afgelopen april nog een donker hoopje door de securityscan gaan. Het bleek te gaan om cash geld ter waarde van meer dan €50.000. Bij andere bijzondere ontdekkingen zijn onder andere blikjes tonijn in zonnebloemolie, ‘Horselyx’ paardensnoepjes en fonduevorkjes in beslag genomen. Ook een bijzondere vangst: Aesop luxe shampoo speciaal voor honden.

Glazen sneeuwbollen
London City Airport heeft naast de meest opmerkelijke artikelen die in beslag genomen zijn ook gekeken naar spullen die het vaakst ingenomen worden. Bovenaan deze lijst staan glazen sneeuwbollen, veel mensen weten niet dat deze niet mee mogen als handbagage. Er worden op de luchthaven ongeveer 12 van deze glazen sneeuwbollen per maand in beslag genomen.

Van de wat avontuurlijkere reizigers worden er gemiddeld twee pluche handboeien per maand ingenomen. Daarmee staan handboeien onderaan de lijst staat van meest in beslag genomen items.

Top 10 meest opmerkelijke items in beslag genomen op London City Airport
1. €50,000 cash
2. 500 ml Aesop hondenshampoo
3. Bellenblaaspistool
4. Horselyx paardensnoepjes
5. My Little Pony-klei
6. Fonduevorkjes
7. Zoetzure augurken
8. 4-pack tonijn uit blik
9. Riem gemaakt van kogelhulzen
10. Houten vleeshamer

Top 10 meest in beslag genomen items op London City Airport
1. Glazen sneeuwbol
2. Jam en andere smeersels van Harrods en Fortnum and Mason
3. Toiletartikelen
4. Nutella
5. Chutney en zuur
6. Olijfolie
7. Wijn
8. Sterke dranken
9. Marmite
10. Pluche handboeien

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.