Wow, met een Mountain Cart van de berg af racen!

Met een Mountain Cart naar beneden.

Met een Mountain Cart naar beneden.


Op plekken waar je in de wintermaanden met een sleetje naar beneden gaat kun je nu in de zomer met een Mountain Cart vaart maken. Het is een soort Go-Cart-voertuig dat met drie wielen – zonder motor en uitgerust met sterke hydrolische remschijven – vlot van de berg rolt. De ideale nieuwe route daarvoor loopt over de Harschbichl in de Kitzbüheler Alpen over een afstand van vijf kilometer en met een afdaling van 900 hoogtemeters. „De brede wielafstand en het diepe zwaartepunt zorgen voor stabiliteit en rijdveiligheid“, licht de managing director Wolfram Jahn van de Bergbahnen toe. De Duitse maker is reeds in tien landen met de carts actief en nu dus ook in Tirol. Een rit kost 10 euro, in combinatie met een liftkaart vanaf 26,50 euro.

Wandelen

De geliefde berg de Wilde Kaiser ook wel „Koasa“ genoemd, is de heerser en pracht van de Kitzbüheler Alpen. Wie dit stuk natuurschoon zelf wil bewonderen en dichtbij de 2.190 meter hoge berg wil zijn, heeft deze zomer naast Mountain Card nog een mogelijkheid: „Koasa Trail“. Deze nieuwe en Tirools jongste lange afstand wandelroute door St. Johann met haar omliggende dorpen telt vijf etappes, 5.600 hoogtemeters en is 80 kilometer lang. De route voert langs de mooiste plekjes in de regio. Daarbij is niet alleen de Wilde Kaiser in het blikveld, maar kan de berg ook beklommen worden. Dankzij de gloednieuwe Mountain Cart kan de bergbeklimmer met de wind door de haren weer naar beneden zoeven.

Hoogtepunten

„De Koasa Trail“ is een nieuwe lange afstandsroute voor genieters. In vijf dagen 80 kilometer en 5.600 hoogtemeters afleggen, waarbij je elke dag de Kaiser vanuit een ander perspectief ziet. Soms is de Kaiser heel dichtbij zoals op de tweede dag en dan weer verweg als de route met de vijfde etappe op de Kitzbüheler Horn eindigt. De trail voert door de dorpen St. Johann in Tirol, Kirchdorf, Erpfendorf en Oberndorf.
„Dagelijks kunnen de wandelaars hoogtepunten uit het St. Johanner landschap verwachten“, aldus Gernot Riedel, managing director van St. Johann´s Verkeersbureau.
Om deze wandelroute te beleven, is een comfortabele reis met vijf overnachtingen in gezellige pensions inclusief bagagetransport al te boeken vanaf 325 euro per persoon via het verkeersbureau van St. Johann www.kitzalps.cc/koasatrail

Bovenop de Kaiser

Voor wie de Wilde Kaiser van nóg dichterbij wil beleven, de berg wil voelen en een uitzicht vanaf de top wil genieten, zijn er ook mogelijkheden. In samenwerking met de Tiroolse Bergsportgidsen-vereniging biedt de regio St. Johann voor beginners speciale beginnerscursussen bergbeklimmen aan onder leiding van ervaren gidsen. Een driedaagse cursus kost 195 euro per person, voor de huur van de uitrusting betaal je 33 euro extra. Bij slecht weer kan de cursus in een van de zes klimhallen in de regio worden gehouden.

Hier onder een video met een voorbeeld van een Mountain Cart

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.