4 bestemmingen om zon, zee en cultuur te combineren

Een van de steden om zon en cultuur te combineren is Valetta de hoofstad van Malta.

Een van de steden om zon en cultuur te combineren is Valetta de hoofstad van Malta.

Het idee is vaak dat je of op een zon en zee vakantie gaat of dat je kiest voor een culturele vakantie. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten Wat is er nu fijner dan de ene dag aan het strand hangen en de andere dag historische steden te verkennen. Als je deze zomer op zoek bent naar deze ideale combinatie dan kunnen de reisexperts van Hotels.com je helpen. Ze hebben een kleine gids voor de 4 culturele hotspots van het zonnige Europa samengesteld. Geniet van de historie en de cultuur terwijl je tegelijkertijd je bruine kleurtje krijgt.

Valetta, Malta
Met gegarandeerde zon en warme temperaturen in de zomermaanden is Malta de ideale bestemming voor een weekje naar de zon met een extraatje. De hoofdstad Valetta is namelijk UNESCO Werelderfgoed en de 16de-eeuwse stadsmuur beschermt de indrukwekkende St John’s kathedraal, veel barokke kunst en oude architectuur. Na een lange dag Malta ontdekken, kun je verse vis- en schaaldieren eten op één van de terrassen van restaurants. ’s Avonds kun je naar de Baraka tuin voor uitzicht op de honingkleurige, stenen stad boven de kliffen en de karakteristieke grote haven.

Rome, Italië
De geschiedenis komt tot leven in Rome, een stad waar het onmogelijk is om rond te lopen zonder iets bijzonders te zien. Een bezoekje aan Rome is niet compleet zonder dat je de Palatijnse heuvel en het Colosseum gezien hebt. De beste manier om de stad te ontdekken is te voet en door het Mediterrane klimaat geniet je uren van de warme zon terwijl je door de stad slentert. Met zoveel te doen en te zien in de Eeuwige Stad, zou je bijna vergeten dat de Italiaanse hoofdstad niet alleen draait om de bekende trekpleisters. Lekker eten is ontzettend belangrijk in de Romeinse cultuur, dus zorg dat je de authentieke Italiaanse keuken niet mist. Als het aankomt op cultuur onder de zon, is er geen plek zoals Rome.

Barcelona, Spanje
Barcelona huist veel kunst en architectuur, wat het moeilijk maakt om niet betoverd te worden door deze metropool. Prikkel je zintuigen bij La Boqueria, één van Europa’s meest geliefde food markets. Struin langs de stalletjes en geniet van de kleuren en aroma’s terwijl je lokale delicatessen proeft. Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder de architectuur van La Sagrada Família te hebben gezien. Voor wat rust en ontspanning kun je naar de stranden ten oosten van Barcelona. Hier vind je een boulevard met palmbomen en bars met zeezicht, waar je de warme zonnestralen op je huid kunt voelen terwijl je geniet van een drankje aan de Mediterrane zee.

Nice, Frankrijk
Aan de glamoureuze Cote D’Azur ligt Nice, bekend om haar belle époque architectuur, pittoreske straten en de lange promenade aan het strand. De stad ligt aan de zuidkust van Frankrijk, wat betekent dat er volop warm weer en zonneschijn is, ideaal voor zomerse trip. Jouw eerste bezienswaardigheid is waarschijnlijk Le cours Saleya, het plein van de oude stad, waar zowel overdag als ’s avonds van alles te zien en beleven is. Nice ademt verfijnde cultuur en hoe kun je dat beter ervaren dan tijdens een bezoek aan de Opera de Nice? Het Operahuis, gebouwd in de 19de-eeuw, biedt het hele jaar door symfonieën, ballet en operaoptredens. Na de opera kun je een heerlijke avondwandeling maken en wat drinken bij de nabij gelegen bars.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.