4 bijzondere zwembaden op een rij

Deze zomer kun je relaxen aan een van deze bijzondere zwembaden.

Deze zomer kun je relaxen aan een van deze bijzondere zwembaden.

Met de zomervakantie in aantocht neemt de zin om te zwemmen ook weer toe. Nu kan het zijn dat je deze vakantie toe bent aan iets meer dan het zwembad om te hoek. Een duik in één van deze zwembaden is wel heel spectaculair: relax onder de waterval van een warmwaterbron, geniet van de glamour van Marbella, hoor de palmbomen ruisen in Gozo of bewonder al zwemmend 3.000 jaar oude Etruskische opgravingen. Deze 4 zwembaden hebben net dat beetje extra.

Evason Ma’in Hot Springs, Jordanië
Op zo’n half uur rijden van de Dode Zee, te midden van ruige bergen, vind je het Evason Ma’in Hot Springs resort. De Six Senses Spa ligt direct onder een waterval van een warmwaterbron. Na een dag ontspannen in deze exclusieve spa, beleef je het beste van de oude en nieuwe wereld: een biologisch diner in een met kaarsen verlichte Bedoeïentent. Maak ook zeker een wandeling naar de warmwaterbronnen, die duizenden jaren geleden al door pelgrims bezocht werden. Deze bronnen liggen op 264 meter onder zeeniveau en zijn bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen heel geliefd. Dat is ook niet zo gek: het is één van de meest adembenemende woestijnoases ter wereld.

Ocean Club Marbella
De Ocean Club Marbella staat bekend als één van de meest glamoureuze beach clubs van Europa, met een enorm turquoise zwembad in het midden. De hele zomer lang zijn er feesten en evenementen, maar een dagje relaxen op de leren bedden rondom het zwembed is ook voor op de bucketlist. Uiteraard wel met een glaasje Moët & Chandon: de internationale clientèle van de Ocean Club staat in de wereldwijde horeca bekend als één van de grootste verbruikers van deze champagne. Voor de openings- en sluitingsfeesten wordt er een enorm drijvend podium gebouwd op het zwembad.

Kempinski Hotel San Lawrenz, Gozo
Gozo; het kleine zusje van Malta: iets minder ontdekt en dus minder toeristisch, wat het een heel romantische bestemming maakt.In de groene oase van het Kempinski hotel is het heerlijk ontspannen; voeg daaraan toe de prachtige zwembaden en de Ayurveda Spa en je komt opgeladen weer thuis. Elk denkbaar gemak vind je bij Hotel Kempinski. De kamers zijn mooi en groot, het ontbijt biedt een overvloed aan lekkere en gezonde hapjes en het zwembad (met palmbomen!) is een plaatje.

Brufani Palace Hotel, Perugia
Perugia is de hoofdstad van het groene hart van Italië, Umbrië. In het historische centrum van deze stad ligt het Brufani Palace Hotel. Vanaf het hotel heb je uitzicht over de Middeleeuwse daken en groene heuvels van Umbrië. De wellness faciliteiten zijn bijzonder. Het binnenzwembad heeft een glazen bodem, waardoor je al zwemmend Etruskische ruïnes van 3.000 jaar oud kunt bewonderen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.