5 video’s die het beste van Ierland laten zien

De Ieren laten zich van hun beste kant zien tijdens het EK.

De Ieren laten zich van hun beste kant zien tijdens het EK.

Waar voetbalfans nu niet echt de beste naam hebben, laten de Ieren tijdens dit EK zien dat het anders kan. Lonely Planet en andere reisgoeroes namen Ierland en hoofdstad Dublin vorig jaar al op in hun bucket-list voor 2016 en roemen het eiland vanwege het landschap, historie, cultuur, tradities, gastvrijheid, whiskey, pubs & Guinness. Maar sinds het EK voetbal weten we de allerbeste reden om naar Ierland op reis te gaan… namelijk de Ieren zelf. Leer de Ieren kennen door deze 5 filmpjes, gemaakt in Frankrijk.

1. Ieren zijn zorgzaam
Daar zit je dan met je baby in de metro, word je omringd door een horde mannen in het groen die je baby stemmig toezingen met ‘Twinkle twinkle little star’. Andere luidruchtige supporters worden met een krachtig ‘ssssst’ tot stilte gemaand.

Ierse fans EK 2016 zingen in metro

2. Ieren maken het iedereen gezellig
Wat doe je wanneer je met honderden voetbalsupporters tegenover een cordon van Franse politieagenten komt te staan? Waar anderen dit als dè kans zouden zien om eens lekker een robbertje te vechten, tonen de Ierse fans hun gevoelens op een heel andere manier en zetten met man en macht de meezinger ‘Stand up for the French police’ in.

Ierse fans EK 2016 zingen met politie

3. Ieren hebben humor
Deze Franse man is duidelijk in dubio, of hij nu op zijn balkon of toch liever binnen wil verblijven. De honderden fans op het plein onder zijn balkon hebben hun keuze al gemaakt…

4. Ieren houden van mensen
Waar ze ook komen, Ieren weten altijd een feestje te bouwen. Veel hebben ze daar niet voor nodig, zang doet wonderen. Ook als je tegenover een Poolse politieagente staat.

Ierse fans EK 2016 zingen voor politieagente

5. Ieren staan altijd voor je klaar
Een lekke band is nooit leuk, zeker niet wanneer je bejaard bent en midden in de stad strandt. Gelukkig zijn daar de Ierse fans om de helpende hand te bieden.

Ierse fans EK 2016 verwisselen band

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.