6 bestemmingen om landgenoten de vermijden

Montenegro is door veel Nederlanders nog niet ontdekt, dus ideaal als je even geen landgenoten tegen wil komen.

Montenegro is door veel Nederlanders nog niet ontdekt, dus ideaal als je even geen landgenoten tegen wil komen.

Niets zegt vakantie als geen idee hebben wat de mensen om je heen zeggen en je onderdompelen in de lokale cultuur. 90% van de Nederlanders zou op vakantie liever geen landgenoten tegenkomen. Dat blijkt uit onderzoek van Skyscanner. Maar met zo’n reislustig volk als Nederlanders, waar kun je dan naartoe deze zomer? De reiszoekmachine heeft een lijst samengesteld met zes alternatieven van populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders en waar de kans klein is dat je buur een Nederlander is. En nee het zijn geen buitenaardse, extreem dure of in the middle of nowhere bestemmingen, maar juist plekken die goed passen bij de vakantiewensen van Nederlanders.

“Je komt overal op de wereld Nederlanders tegen. Maar het lijkt erop dat we het fijn vinden om op vakantie echt helemaal weg te zijn,” zegt Linda Hoebe, marketing manager bij Skycanner. “Het omzeilen van Nederlanders kan bijvoorbeeld door buiten het hoogseizoen om te reizen of door te kiezen voor een minder voor de hand liggende stad. Voor degenen die wel gebonden zijn aan vakanties, willen we laten zien dat je je vakantiegeld niet hoeft te spenderen aan verre en exotische oorden voor dat gevoel om echt weg te zijn,” licht Hoebe de lijst voor een vakantie-swap toe.

Lijst Skyscanner met alternatieve bestemmingen met relatief weinig Nederlanders:

1. Probeer GIBRALTAR als je fan bent van het Verenigd Koninkrijk en Spanje
Een Brits overzees gebied aan de zuidkust van Spanje, Gibraltar is precies de mix van twee populaire bestemmingen voor Nederlanders: het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Het eiland is een combinatie van een hoog gehalte aan Britishness, denk aan rode brievenbussen en fish and chips winkels. Maar met de warmte van Zuid-Spanje. Is er een betere combinatie denkbaar?

2. Probeer MONTENEGRO als je fan bent van Italië
Montenegro is een mix van eigenlijk alles. Je vindt er een combinatie van prachtige oude steden die geschiedenis uitschreeuwen en stranden met kristalhelder water zoals de Middellandse zee. En de ruige pieken doen je voelen alsof je in de Dolomieten bent en niet aan de Adriatische kust. Juist, de Balkan is klaar om heronontdekt te worden.

3. Probeer CYPRUS als je fan bent van Griekenland
Denk je dat Cyprus gewoon een alledaags eiland is in de Middellandse Zee? Fout! Het eiland is sterk beïnvloed door de Griekse en Turkse culturen en ja, die zijn populair onder de Nederlandse vakantieganger. De beste plaats om de mix van geschiedenis te vinden is toch wel in de keuken. Met Griekse, Arabische en Turkse invloeden is er altijd wel iets lekkers voor iedereen.

4. Probeer SLOWAKIJE als je fan bent van Zuid-Duitsland
Als je houdt van de sprookjesachtige kastelen in Beieren (Zuid-Duitsland) of een zwerftocht door het Zwarte Woud, dan is Slowakije misschien wel je droombestemming voor een vakantie-swap deze zomer. De beroemde Donau, die ontstaat in het Zwarte Woud van het zuidwesten van Duitsland, slingert zich een weg door de hoofdstad van Slowakije, Bratislava. De hoofdstad biedt een voorproefje van wat de rest van het land heeft: contrasten van oud en nieuw.

5. Probeer JAPAN als je fan bent van Marokko
Ok, niet de meest voor de handliggende vergelijking maar wat deze twee fantastische landen verbindt is hun exotisch klimaat en het onverwachte. Als Marokko één van jouw favorieten is – zoals bij de veel Nederlandse reizigers – probeer dan eens Japan dit jaar. Japan heeft een iets van alles; beeldschone kersenbloesems, tempels en tuinen en kastelen. Ontdek de gekte van Tokyo en geniet daarna van de serene rust van Kyoto. Al geweest? Bezoek dan eens Okinawa, dat een beetje voelt als een Caribische eiland in Japan met prachtige koraalriffen. Ideaal om te duiken.

6. Probeer RÉUNION als je fan bent van Curaçao
Als je dit jaar op zoek bent naar een tropische vakantie, overweeg dan eens Réunion in plaats van bijvoorbeeld het populaire Curaçao. Gelegen aan de oostkust van Madagaskar, is Réunion een Frans overzees gebied met een prachtige landschap en smaragdgroene bosbouw. De heldere blauwe wateren lenen zich uitstekend voor snorkelen en duiken, terwijl de kronkelende bergrivieren en stroomversnellingen ideaal zijn om te raften.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.