6 manieren voor een historische tocht door Oregon

De indrukwekkende natuur van Oregon. Dit is Crown Point.

De indrukwekkende natuur van Oregon. Dit is Crown Point.


De Historic Columbia River Highway viert dit jaar (2016) zijn 100ste verjaardag. Net op tijd voor alle vieringen deze zomer is shuttle service Columbia Gorge Express vanaf downtown Portland gelanceerd. Zo bezoek je de regio zonder zelf te hoeven rijden. Dat scheelt benzinekosten, zoeken naar een parkeerplaats én het is beter voor het milieu. Zo blijft de Columbia River Gorge de komende jaren groen en ongerept.

1.Per Express
Tot 30 september brengt de Columbia Gorge Express bezoekers van Portland (the Gateway Transit Center) naar Multnomah Falls en Rooster Rock State Park voor maar $5 voor een retourticket. Van vrijdag tot zondag vertrekt de bus twaalf keer per dag. In elke bus is er plaats voor drie fietsen.

2. Gray Line Tours
Geïnteresseerd in een langere route? Gray Line Tours heeft een nieuwe route van een halve dag met een luxe bus, welke $65 kost. Deze tour van 4,5 uur gaat langs Latourell Falls, Multnomah Falls en Lodge, en de Bonneville Dam. Dagelijks te boeken vanaf 12 juni tot 6 september.

3. America’s Hub World Tours
America’s Hub World Tours biedt een begeleide Mt. Hood loop tour, een Gorge-tour voor een halve of hele dag en een speciale Gorge-tour voor wijnliefhebbers. Deze tours zijn het hele jaar door te boeken. De tour van een hele dag gaat langs Latourell Falls, Multnomah Falls en Lodge, de Bonneville Dam, Timberline Lodge, Crown Point Vista House en Hood River.

4. Evergreen Escapes
Evergreen Escapes heeft een zes uur durende Columbia Gorge Waterfalls & Wine Tour, waarbij je Waterfall Alley bezoekt, verschillende natuurwandelingen maakt, wildlife bekijkt en heerlijke Oregon wijnen proeft, zonder dat je zelf hoeft te rijden. Pick-up en drop-off is in downtown Portland.

5. Wildwood Adventures
Een tour naar de Columbia River Gorge gecombineerd met een stadstour Portland? Wildwood Adventures organiseert twee verschillende tours: Columbia River Gorge Waterfalls waar alle highlights worden aangedaan, deze tour kan aansluitend op een Portland City Tour in de ochtend gemaakt worden van 13:00 – 17 uur. Of kies voor de Waterfalls & Volcanoes tour als middagactiviteit. Deze gaat langs de Bridge of the Gods, de windsurfhoofdstad van de wereld: Hood River en naar de top van Mt. Hood.

6. Columbia River Gorge per fiets
Het is ook mogelijk om de regio Columbia River Gorge te ontdekken per fiets. Je vindt er dertig kilometer aan wegen vanaf Gresham MAX station tot aan de Multnomah Falls. Een route met prachtige uitzichten. Ervaren fietsers zullen graag de gehele 100 jaar oude historische Columbia River Highway willen fietsen, waarvan gedeeltes volledig autovrij zijn. Met Pedal Bike Tours kan je een stadstour door Portland combineren met een tour door de natuur. Twee keer per dag rijdt een busje vanaf Portland binnen 45 minuten naar de historische Columbia River Highway.

De Gorge-regio is deze zomer sowieso het bezoeken waard; vanwege het 100-jarige bestaan zijn er speciale evenementen. Bekijk op de website van de Columbia River Gorge Visitors Association wat er allemaal georganiseerd wordt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.