Actieve vakantie vanuit een hotel, het kan

Relaxen en actief bezig zijn in een bijzondere ambiance.

Relaxen en actief bezig zijn in een bijzondere ambiance.


Het water op, de lucht in of racen over land. Voor sommige mensen is de vakantie hét moment om niet bij te komen maar juist actief bezig te zijn. Eindelijk tijd om te zeilen, te kajakken of die ballonvlucht te maken. Door heel Europa zijn plekken te vinden waar je de adrenaline vrij kan laten stromen. Gewoon in Nederland bijvoorbeeld, waar Hotel Faber in Hoogezand uitvalsbasis is voor een zeiltrip. Of reis af naar Comte Godefroy in Luxemburg voor een kajaktocht. De Franse bergen verkennen kan vanuit Hotel du Pourtalet en ook de lucht in doe je in het zuiden. Maak een ballonvlucht bij het Italiaanse Ravenna, erover door dromen doe je in de prachtige Villa Roncuzzi. En echte dare devils gaan naar Hotel Sao in Catalonië om te schermvliegen. De wind in je haar, de zon op je hoofd en een uitzicht dat alleen de vogels kennen. Hoe spannend kan ontspanning zijn?

Dag vol actie
Een kleinschalig familiehotel in Groningen, op een paar kilometer van het Zuidlaardermeer: Hotel Faber is de ideale stek voor een zeil-, surf- of kajaktrip. Gewoon in eigen land genieten op het water en trouwens ook aan tafel. Het restaurant serveert Hollandse gerechten met een knipoog naar de Franse keuken. Helemaal Frans eet je in Hotel du Pourtalet in de Pyreneeën. Hier komen adrenaline-junkies aan hun trekken tijdens spectaculaire kajaktochten door de rivier of al mountaineerend in de bergen. Ook in Luxemburg kun je in de kajak het water op, in het natuurpark van de Boven-Sure. Slapen en lekker eten doe je hier bijvoorbeeld in het Hotel Gourmet & Relax de la Sure Rest. Comte Godefroy.

Vanuit vogelperspectief
Wie de wereld liever vanuit vogelperspectief bekijkt zit helemaal goed in het  zuiden van Europa. Zo kun je vanuit Villa Roncuzzi ballonvluchten maken. Het uitzicht op de Italiaanse oostkust, de romantische stad Ravenna en de groene omgeving is onvergetelijk. De villa zelf is dat overigens ook. Dit elegante herenhuis heeft 22 kamers die allemaal in stijl zijn ingericht met romeinse bogen en houten balken. Waaghalzen die willen schermvliegen of parachutespringen zijn in het Spaanse LLeida aan het juiste adres. Net ten zuiden van Andorra staat het superkleinschalige Hotel Sao, een boerderij in de bergen met vijf kamers en ruim een hectare aan grazende koeien. Een rustieke omgeving, ware het niet dat je hiervandaan ultra-actief bezig kan zijn. Uit een vliegtuig springen of aan een parapent de lucht in – je moet het maar durven.

Over Logis Hotels
Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 2.400 hotels in Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het is hiermee de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Zie voor meer informatie en boekingen www.logishotels.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.