Betalen in het buitenland het goedkoopst met betaalpas en creditcard

Betalen in het buitenland kun je het best doen met je creditcard of betaalpas.

Betalen in het buitenland kun je het best doen met je creditcard of betaalpas.

Nederlanders zijn fervente wereldreizigers, maar over betalen in het buitenland is lang niet alles duidelijk. Hoewel je nu in veel populaire vakantielanden met de Euro kan betalen, heb je in de rest van de wereld te maken met andere valuta. Is het goedkoper om geld om te wisselen naar de vreemde valuta, om cash op te nemen bij een geldautomaat op bestemming of om te betalen met betaalpas of creditcard bij winkels en restaurants? Onderzoek van MasterCard naar betalen in het buitenland laat zien dat betalen met creditcard of betaalpas in een restaurant of winkel, net als in Nederland, de goedkoopste optie is.

Makkelijk en veilig
Toerisme is al jarenlang een belangrijke industrie. Uit cijfers van de United Nations World Tourism Organization (UNWTO) blijkt dat er in 2015 een recordaantal toeristen was van 1,2 miljard. Al deze toeristen moeten op de plaats van hun bestemming op een makkelijke en veilige manier kunnen betalen. Uit het onderzoek van MasterCard blijkt dat de goedkoopste en tevens gemakkelijkste optie is om je aankopen in de winkel met een betaalpas of door een bank uitgegeven creditcard af te rekenen. De duurste optie is om met je creditcard op de plaats van bestemming cash op te nemen bij een geldautomaat.

Betalen
Voor het onderzoek werden 25 landen en negen verschillende manieren om in het buitenland te betalen geanalyseerd. Voor Nederland is er gekeken naar de mogelijkheden om te betalen in Frankrijk, Spanje en Engeland. Hieruit blijkt dat de goedkoopste mogelijkheid van betalen in Frankrijk en Spanje het gebruik van een creditcard of betaalpas in de winkel of het restaurant is. Voor deze transacties worden geen extra kosten in rekening gebracht. In het Verenigd Koninkrijk kan je het beste betalen met een creditcard. De duurste optie is daar geld wisselen bij een geldwisselkantoor. Voor Frankrijk en Spanje is dat geld opnemen bij een geldautomaat met een creditcard of betaalpas.

Contactloos betalen
Veel Nederlandse reizigers weten niet dat je in het buitenland ook contactloos kan betalen. De limiet voor een contactloze betaling is zelfs in heel Europa ongeveer gelijk (20 – 25EUR en in het Verenigd Koninkrijk 30GBP). De meeste vakantiegangers willen vooral ook zo veel mogelijk tijd en zorgen besparen tijdens hun vakantie. Contactloos betalen kan in dat geval een uitkomst zijn. Deze betaalmethode is veilig en bespaart een hoop wachttijd.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.