Christo laat je over water lopen

The Floating Piers, Lake Iseo, Italy, 2014-16 Photo: Wolfgang Volz  © 2016 Christo

The Floating Piers, Lake Iseo, Italy, 2014-16
Photo: Wolfgang Volz
© 2016 Christo


Voor zestien dagen – 18 juni tot 3 juli 2016 (als het weer het toelaat) – is er een bijzonder kunstproject op het Italiaanse Iseo-meer. Kunstenaar Christo heeft van 100.000 vierkante meter van glinsterende gele stof met een modulair drijvend systeem The Floating Piers gerealiseerd. Bezoekers kunnen dit kunstwerk te ervaren door van Sulzano naar Monte Isola en naar het eiland San Paolo te lopen. Iseo ligt op 100 kilometer ten oosten van Milaan en op 200 kilometer ten westen van Venetië.
“Net als al onze projecten, zijn The Floating Piers geheel gratis en toegankelijk 24 uur per dag, het weer het toelaat,” zegt Christo. “Er zijn geen tickets, geen openingen, geen reserveringen en geen eigenaars. The Floating Piers zijn een uitbreiding van de straat en behoren toe aan iedereen. ”
Een 3-kilometer-lange loopbrug werd opgericht als The Floating Piers en strekken zich uit over het water van het meer van Iseo. De pieren zijn 16 meter breed en ongeveer 35 centimeter hoog met afgeschuinde kanten. “The Floating Piers voelt als lopen op het water – of misschien wel de rug van een walvis,” zegt Christo.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.