Elbphilharmonie nieuwe attractie voor Hamburg

Het concertgebouw annex hotel in Hamburg. Foto. Maxim Schulz

Het concertgebouw annex hotel in Hamburg. Foto. Maxim Schulz


Elbphilharmonie Hamburg is vanaf januari 2017 de nieuwste attractie in de skyline van de Duitse havenstad. Het nieuwe concertgebouw is gelegen in het HafenCity- district. Het spectaculaire gebouw bestaat uit drie verschillende concerthallen met een gevarieerd muziekaanbod, een omvangrijk educatief programma, een hotel en het zogenaamde Plaza, een voor het publiek toegankelijk panorama op 37 meter hoogte. Bezoekers hebben hier vanaf november 2017 een prachtig uitzicht over de haven en de stad.

Ontworpen door het gerenommeerde Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron, torent het 110 meter hoge glazen gebouw uit boven op het al bestaande Kaispeicher A, een voormalig pakhuis dat gebruikt werd om thee, tabak en koffie op te slaan. Met zijn unieke architectuur draagt de nieuwe concerthal bij aan het maritieme karakter van de stad, een stad waarbij traditie en moderniteit hand in hand samen gaan en waarbij creativiteit, innovatie en moed de kernwaarden vormen voor de toekomst. Het Elbphilharmonie Hamburg symboliseert de robuustheid en schoonheid van de stad, twee eigenschappen die zo karakteristiek zijn voor Hamburg als poort naar de wereld. Meer informatie: www.elbphilharmonie.de

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.