Fietsend over oude spoorlijnen het Moezelland ontdekken

Het Moezelland is goed fietsend te verkennen. Foto: C.Arnoldi.

Het Moezelland is goed fietsend te verkennen. Foto: C.Arnoldi.

Voor een actieve vakantie met het hele gezin hoef je niet ver van huis. Het Moezelland is een mooi gebied om met het hele gezin per fiets te gaan verkennen. De twee ‘Premium’-fietsroutes en de acht thema-fietspaden voeren langs wijnboerderijen, steden met diverse bezienswaardigheden en attracties voor jong en oud. De fietsroutes staan garant voor ontspannen fietsplezier en zijn net zo geschikt voor kinderen als voor de sportieve fietser.

Langs de Moezel
De ‘Mosel-Radweg’ combineert het Franse savoir-vivre met de sfeervolle flair van het Groothertogdom Luxemburg en de mooie wijngaarden van het Duitse Moezelland. De route voert steeds langs de Moezel, waardoor de fietser een mooi uitzicht heeft over de wijngaarden op de flanken van de heuvels en het panoramische Moezellandschap. De omgeving biedt veel afwisseling: bij Nennig staat een Romeinse villa met prachtige mozaïekkunst die het omfietsen meer dan waard is, en in het Luxemburgse Grevenmacher is een mooie vlindertuin te bewonderen.

Fietstochten over oude spoorlijnen
Een aanrader voor het hele gezin zijn de voormalige spoorwegtracés: waar vroeger treinen voorbijpuften, zijn nu fietspaden aangelegd. Zo kan je op de afwisselende routes van de ‘Maare-Mosel-Radweg’ en de ‘Ruwer-Hochwald-Radweg’ in alle rust genieten van de natuur. Speciale bussen brengen fietsers en fietsen netjes naar het startpunt van de spoorwegtracés (zaterdagen, zon- en feestdagen). De fietservaring in het landschap wordt nog versterkt door de toeristische infrastructuur: niet alleen zijn de routes steeds voorzien van een duidelijke bewegwijzering, ook zijn veel eet- en drinkgelegenheden op fietsers ingesteld.

Tip voor een overnachting: glamping in een wijnvat
Een bijzondere ervaring is een overnachting in een wijnvat op camping Triolago in Riol of op camping Rißbach in Traben-Trarbach.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.