Geslaagd? Dan op reis!

Jongeren vertrouwen onderweg steeds meer op hun mobiele telefoon.

Jongeren vertrouwen onderweg steeds meer op hun mobiele telefoon.


Het is een spannende week voor de eindexamen-kandidaten in Nederland. Donderdag 16 juni 2016 is de dag van de examenuitslagen en voor veel jongeren ook het moment om op reis te gaan; een paar weken op vakantie of zelfs voor langere tijd op wereldreis. Uit internationaal onderzoek blijkt dat jonge reizigers volledig vertrouwen op internet. Zij laten zich voor hun trips online adviseren en in geval van nood vertrouwen ze volledig op hun smartphone.

Onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Allianz Global Assistance onder ruim 5.500 jonge reizigers tussen de 18 en 30 jaar uit elf verschillende landen. Met dit onderzoek heeft de reisverzekeraar de gewoonten en verwachtingen van deze reizigers in kaart gebracht. Zeker 97 procent van de ondervraagde jongeren heeft al gereisd.

Smartphone voor veiligheid
Uit het onderzoek blijkt dat deze nieuwsgierige generatie staat te popelen om de wereld te ontdekken. De jongeren zijn zeer goed voorbereid, maar de benadering van reizen verschilt. Hoewel risico’s nog steeds aanwezig zijn, lijken jongeren vooral te denken dat de smartphone of tablet hen wel zal redden uit alle problematische situaties. Deze generatie, die gewend is aan zowel technologische en fysieke mobiliteit, moet daarom over diensten beschikken die direct gerelateerd zijn aan hun behoeften en levensstijl. “Onze ambitie is dan ook om voor jongeren veel meer digitaal op te zetten en hiermee te voldoen aan de behoeften van deze nieuwe generatie,” zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance.

Veiligheidsmaatregelen

Digitalisering heeft zich ontpopt op het gebied van veiligheid op reis. In veel landen wordt dit gecombineerd met concrete veiligheidsmaatregelen, zoals het mobiel afsluiten van een reisverzekering. Meer dan 60 procent van de Amerikaanse jongeren vertrouwt op de telefoon en zoekt informatie op hun smartphone bij een noodsituatie. De Nederlanders voeren de lijst aan wat betreft reisverzekeringen want 53 procent sluit daadwerkelijk een reisverzekering af. Franse jongeren onderscheiden zich door hun gebrek aan bezorgdheid over de veiligheidsrisico’s. Zo neemt 37 procent absoluut geen voorzorgsmaatregelen voor vertrek tegenover 12 procent van de Nederlanders.

Must see bestemmingen

Als jonge reizigers worden gevraagd over hoe zij het reizen over 10 jaar voor zich zien, noemt de helft van de landen cultuur of gastronomie als prioriteit. De andere helft bezoekt liever de must see plaatsen, zelfs als deze plaatsen veel toeristen trekken. Alleen Polen wijkt af door te kiezen voor een snellere manier van reizen.

Infografiek reisonderzoek jongeren

Infografiek reisonderzoek jongeren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.