Groningen verwelkomt toeristen in hun eigen taal

De stad Groningen. Foto: CC0

De stad Groningen. Foto: CC0


Op initiatief van City of Talent is er op de luchthaven van Groningen onlangs een opvallende informatiemeubel geplaatst. Reizigers kunnen gratis folders en brochures meenemen, en op een beeldscherm komen slides en filmpjes voorbij die laten zien wat er zoal in Groningen te doen is. Ook onder andere het weer en actuele openbaar vervoerstijden naar Groningen worden getoond. Naast toeristen is het informatiemeubel ook voor zakenreizigers bedoeld en studenten die voor hun studie naar Groningen reizen.

Met een touchscreen kunnen de toeristen bovendien zelf informatie opzoeken op de website van Marketing Groningen, www.toerisme.groningen.nl. De website is behalve in het Duits, Spaans en Engels, sinds kort ook in het Chinees en Pools te lezen.

Het oranje informatiepaneel, dat een plekje heeft in de aankomsthal, is niet te missen: boven een grote foto van het Groninger Museum staat in grote letters ‘Welcome to Groningen’. Meer informatie: www.groningenairport.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.