HappyRail moet treinreis boeken vereenvoudigen

Onderweg in het buitenland met de trein. Foto: CC0

Onderweg in het buitenland met de trein. Foto: CC0


De site Treinreiswinkel werkt aan een nieuwe boekingssite, die nog in 2016 gelanceerd moet worden. Via HappyRail.com zouden straks alle tickets in heel West-Europa geboekt moeten kunnen worden. Het uiteindelijke doel is dat je zelfs wereldwijd via die site al je treinreizen kunt boeken. Het is een initiatief van Lasse Brall, die zich ergerde aan het feit dat zo’n site er nog niet was. Na veel overleg kreeg hij aansluiting op de belangrijkste systemen van de Europese spoorwegmaatschappijen.

“Maar ieder systeem zat weer anders in elkaar, dat hebben we allemaal aan elkaar moeten koppelen”, legt Lasse uit. Maar na twee jaar van praten en ontwikkelen is HappyRail bijna af. “We zijn nu bezig met de laatste dingen, zodat we over een paar maanden live kunnen met een Beta-versie” , zegt hij op de site Treinreiziger.nl

Lasse heeft toegang gekregen tot twaalf verschillende boekingssystemen. West-Europa is functioneel, maar Oost-Europa, zoals Roemenië, is nog een probleem bij de boekingen. Overigens wil dat niet zeggen dat Oost-Europese bestemmingen niet online boekbaar zullen zijn.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.