Met een kajak naar een tropisch stukje Bretagne

Op het water van Bretagne zijn bijzondere avonturen te beleven. Foto: Pierre Torset

Op het water van Bretagne zijn bijzondere avonturen te beleven. Foto: Pierre Torset


De Franse regio Bretagne biedt aan bezoekers de mogelijkheid een “Bretonse ervaring” te beleven. Samen met een gepassioneerde Breton ga je op stap om het “echte” Bretagne te leren kennen: haar gastronomie, haar cultuur, haar natuur, haar ambachten, haar geschiedenis. Zo kun je bijvoorbeeld zelf oesters plukken, je eigen crêpes maken of met een traditioneel zeilschip langs de Bretonse kusten varen. In 2016 voegt Bretagne vijf nieuwe ervaringen toe aan haar aanbod.

Met een zeekajak naar een tropisch eiland
De archipel van Glénan is een bijzondere, bijna tropische eilandengroep in het zuiden van Bretagne. Aan het einde van de middag, als de laatste boot met toeristen uit de archipel is vertrokken, kun je in alle rust dit gebied verkennen in een zeekajak onder begeleiding van de enthousiaste Yoann. De perfecte manier om te genieten van de rust die heerst in dit natuurreservaat. Terwijl je peddelt over het heldere water van de baai ontdek je de bijzondere flora, fauna en geschiedenis van de archipel.
Meer informatie

Lichaam en geest ontspannen met SUP Yoga
Windsurfkampioene Sarah biedt aan de zuidkust een originele combinatie van Stand Up Paddle (SUP) en Yoga aan. Op het helderblauwe water, met een fantastisch uitzicht op het Bretonse kustlandschap, worden op het ritme van de ademhaling oefeningen gedaan op het SUP-board. Het hoofd wordt leeggemaakt, het lichaam ontspant zich en een zacht briesje verfrist het gezicht. Na afloop is de ontspanning compleet wanneer je je uitstrekt op de plank en laat meedeinen op de golven. Eenmaal terug op het strand wacht een (Bretons) aperitief!
Meer informatie

Met een catamaran naar een van de mooiste stranden van Europa
Op het schiereiland Crozon vind je één van de mooiste stranden van Europa*. Een rotsachtige kust, turkooizen water en kleurige huisjes: in deze schitterende omgeving neemt Erwan je mee aan boord van een catamaran om te genieten van de zonsondergang, lekker eten en de prachtige natuur. Onderweg vertelt Erwan alles over de natuurlijke omgeving en verzorgt hij een heerlijke proeverij van lokale producten als oesters, cider, vispastei en biologische kruidkoek.
Meer informatie

Met de kajak naar de vuurtoren van Croix
Tegenover het eiland Bréhat ligt de vuurtoren van Croix, die eenvoudig te bereiken is over het water. Met een zeekajak peddel je tussen de roze rotsen en de aalscholvers naar de vuurtoren van 13 meter hoog. Vanaf de voet van de toren is het uitzicht op de kustlijn en het eiland Bréhat uitzonderlijk. Eenmaal aangemeerd opent de gids de deuren en geeft een uniek inkijkje in deze vuurtoren op zee. Een smakelijke pauze met vers appelsap en gezouten karamel geeft weer energie voor de terugtocht naar het vaste land.
Meer informatie

Origineel vissen in een belly boat
Of je nu een ervaren visser bent of nog nooit een hengel aangeraakt hebt, een kennismaking met deze nieuwe manier van vissen is zeer de moeite waard. Onder de kundige begeleiding van Gildas ga je het water op in de speciale belly boat. Een soort drijvende stoel, waarin je comfortabel het water op kunt om te vissen. Je komt zo op plekken waar je vanaf de oevers niet zomaar bij kunt. Midden op het meer, ontspannen in je stoel geniet je in alle rust van de natuurlijke omgeving en leer je de fijne kneepjes van het vak
Meer informatie

Alle Bretonse ervaringen zijn te vinden op: www.bretagne-vakantie.bzh/ideeen-opdoen/beleef-een-bretonse-ervaring

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.