Het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen is er genoeg te doen. Foto: Frank Hanswijk.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen is er genoeg te doen. Foto: Frank Hanswijk.

Ben je als sportieveling nog op zoek naar een leuk weekendje weg? Dan kun je in het weekend van 10-12 juni naar Rotterdam voor de Rotterdamse Dakendagen. Het dak is niet de meest gebruikelijke plek om te gaan sporten. Maar tijdens de Rotterdamse Dakendagen wordt daar verandering in gebracht. Tijdens dit evenement worden een weekend lang allerlei sportactiviteiten georganiseerd op daken in Rotterdam. Zo vindt er een voetbaltoernooi plaats, is er het kwalificatietoernooi Polstokhoogspringen voor het EK Atletiek, fietst men de eerste Rotterdamse klimtijdrit en zijn er diverse yogasessies en bootcamps.

Rotterdam’s eerste klimtrijdrit ‘Mont Thornico’
Op de zondagochtend kunnen wielrenners zich wagen aan de eerste klimtijdrit van Rotterdam, de ‘Mont Thornico’ op, richting de top van de parkeergarage Westblaak. Bovenaan wacht een heerlijke casse-croûte, een massage en een heuse dopingcontrole. Een officiële tijdmeting bepaalt wie de bolletjestrui krijgt uitgereikt door wethouder Adriaan Visser en wie zich een jaar lang Bergkoning of Bergkoningin van Rotterdam mag noemen.

Finale Red Bull’s Neymar Jr’s Five
Daarnaast is er op zondagmiddag een voetbaltoernooi op het dak van de voormalige V&D/Parkeergarage WTC, georganiseerd door Red Bull. De Braziliaanse aanvaller Neymar Jr. nodigt spelers van 16 tot 25 jaar, meisjes en jongens uit meer dan 35 landen en 6 continenten uit om teams te vormen en zich in te schrijven voor het vijf-tegen-vijf voetbaltoernooi. In Nederland vonden de voorrondes plaats in Eindhoven en Amsterdam. De finale vindt zondag plaats op het dak.

Kijken en zelf meedoen
Op de zaterdag vindt het kwalificatietoernooi Polstokhoogspringen voor het EK Atletiek plaats op het dak van de parkeergarage Schouwburgplein. Diezelfde ochtend kun je yoga, verzorgt door de nieuwe studio Yogaground, doen tijdens de zonsopkomst op Parking Westblaak. Op zondagochtend vindt de Yoga op ’t Schouwburgplein voor één keer op het dak van De Doelen plaats. Bootcamps zijn er op de zaterdag- en zondagmiddag op Parking Westblaak, verzorgt door Fittrr.

Over de Rotterdamse Dakendagen
Op 10, 11 en 12 juni kun je weer het dak op! Voor de tweede keer zal het programma bestaan uit een feestelijke ontdekkingstocht langs 35 daken. Van vrijdagmiddagborrels op hoogte, concerten, silent disco avonden, dansworkshops, wijnproeverijen, barretjes, een dakbios en sportactiviteiten tot een uitgebreid kinderprogramma, maar ook de kennisdag voor professionals op de vrijdag.
Dakendagenkaartje zaterdag of zondag € 15,- (kinderen tot 15 jaar €7,50). Voor sommige extra’s is een apart ticket nodig. De meeste sportactiviteiten zijn gratis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.