Mobiel parkeren vanaf deze zomer op Texel

Vakantie op Texel en geen gedoe met parkeergeld. Foto: CC0

Vakantie op Texel en geen gedoe met parkeergeld. Foto: CC0


Automobilisten kunnen op Texel vanaf 1 juli 2016 ook mobiel parkeren. Mobiel parkeren zorgt voor meer parkeergemak. De automobilist betaalt alleen de werkelijke parkeertijd, voorkomt parkeerboetes en bespaart tijd.

Mobiel parkeren (of bricken) is mogelijk op alle betaalde openbare parkeerplaatsen in Den Burg, De Koog en Oudeschild. Daarnaast door heel Nederland in meer dan 140 steden op straat én bij meer dan 200 garages en P+R terreinen van Q-Park.

Hoe werkt het?
Eerst word je klant via de website of de app. Daarna start en stop je de parkeertijd via de parkeerapp of telefonisch. Door het kenteken te scannen ziet de parkeercontroleur dat je brickt. Na registratie zit je niet vast aan een abonnement; niet parkeren is niet betalen. De gebruiker betaalt achteraf.

Automatisch voordeligste tarief
Moet je wel of niet een dagkaart voor parkeren kopen als je een dagje naar het strand gaat? Het Yellowbrick-systeem kiest automatisch het voordeligste tarief. Is per minuut afrekenen voordeliger dan een dagkaart dan zie je dit tarief terug op de factuur.

Over Yellowbrick
Yellowbrick is een Nederlands familiebedrijf en heeft in 2006 bricken geïntroduceerd in Nederland. Yellowbrick hanteert geen verborgen kosten en beoogt persoonlijk, transparant en duurzaam te zijn. Particuliere en zakelijke klanten kunnen met Yellowbrick mobiel parkeren op straat, bij Q-Park garages, Q-Park P+R terreinen en bij Schiphol. ANWB Parkeren is een samenwerking tussen de ANWB en Yellowbrick. Andere partners zijn: FBTO, Hertz, ICS en Travelcard.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.