Waar moet je zijn tijdens het EK in Frankrijk?

Er is genoeg te doen in Frankrijk tijdens het EK.

Er is genoeg te doen in Frankrijk tijdens het EK.

Frankrijk verwacht grote drukte de komende maand. Ze hopen dat er 2,5 miljoen toeschouwers afkomen op de wedstrijden in de tien Franse EK-steden Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Parijs, Saint-Denis, Saint-Étienne en Toulouse.

Stadions en Fan Zones
Speciaal voor het EK zijn nieuwe stadions gebouwd in Lille, Lyon, Bordeaux en Nice. En voor wie geen toegangskaarten heeft, zijn in alle steden grote Fan Zones ingericht om samen met fans uit alle landen de wedstrijden live te kunnen volgen.

En overdag?
Fans kunnen overdag natuurlijk gewoon lekker op een terras blijven hangen, maar zullen aan alle kanten verleid worden Frankrijk beter te leren kennen. Neem in Bordeaux de gloednieuwe en spectaculaire Cité du Vin, waar de Franse wijncultuur centraal staat. Vanuit Lens is – na een bezoek aan het museum Louvre-Lens – lekker uitwaaien aan de Opaalkust een goed idee en ook in Nice lokt de kust, maar dan voor een zonnig dagje strand. In Saint-Denis is de indrukwekkende kathedraal met haar rijke geschiedenis een must. Het werk van architect Le Corbusier kan een leidraad zijn voor bezoekers van Saint-Etienne, een stad met een grote reputatie op het gebied van design en een eigen Design City Guide. En er is zo veel meer, ook in de andere steden: de mannen en vrouwen van de offices du tourisme staan klaar om iedereen de weg te wijzen.

Ook kun je vast op de website kijken om je bezoek voor te bereiden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.